Món

Catalunya ocupa el 14è lloc mundial segons l’índex de desenvolupament humà

200px-NASA_Satellite_CataloniaCatalunya, amb un índex de desenvolupament humà de 0.956 el 2007, se situa en 14è lloc, ocupant la mateixa posició que els Estats Units, lleugerament per sobre de països com Dinamarca i Àustria i per sota de països com Suècia i Suïssa.

L’IDH és un índex sintètic que combina i pondera tres dimensions del desenvolupament humà: la longevitat, el nivell educacional i el nivell de vida de les persones.

L’esperança de vida de la població catalana va ser de 81,4 l’any 2007, igual que Austràlia, ocupant la sisena posició per sota del Japó (82,7), Hong-Kong (82,2), Islàndia i Suïssa (81,7).

Pel que fa al nivell educacional, Catalunya, igual que el conjunt d’Espanya, encara no ha assolit un 100% de la població alfabetitzada.

En relació amb el component del nivell de vida, expressat a través del PIB, Catalunya continua la seva progressió ascendent i se situa en 16è lloc del PIB per càpita amb 37.000 dòlars.

L’Idescat difon les dades per a Catalunya i Espanya de l’índex de desenvolupament humà (IDH) i de l’índex de desenvolupament relatiu al gènere (IDG) de l’any 2006 i 2007.

Idescat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button