Portada

Maria Badia: Per què he dimitit?

Acabo de presentar la dimissió com a Secretària General de la Delegació Socialista Espanyola al Parlament Europeu.

Sobre les raons de la meva dimissió:

La dificil situació per la que passen les relacions entre Catalunya i Espanya té repercussions en quasi tots els àmbits i a tots els nivells polítics. També al Parlament Europeu.

Fa una setmana se’m va demanar si volia signar una carta dirigida a la Comissària Reding, Vicepresidenta de la Comissió Europea, responsable de la cartera de justícia, drets fonamentals i ciutadania, demanant-li que fes una crida per aturar les amenaces de l’ús de la força com a resolució d’un conflicte dins de la Unio Europea. Perquè per resoldre els nostres conflictes, cal diàleg i deixar les forces de seguretat “en pau”, tant a Espanya com a Catalunya. Aquest és l’objectiu de la carta i no cap altre.

Se m’ha dit que no s’havia d’internacionalitzar el conflicte, però és que la carta no va dirigida a NNUU sinó a una comissària de la UE que justament és responsable dels drets de ciutadania europea.

La realitat és que el contingut de la carta s’ha sobredimensionat, s’ha manipulat i s’ha instrumentalitzat de manera que ha creat una forta incomoditat en diferents sectors.

Quan dilluns vaig percebre aquesta situació vaig posar el meu càrrec de Secretària General de la Delegació Socialista espanyola a disposició del President de la Delegació, Juan Fernando Lopez Aguilar. I aquest matí s’ha acceptat la meva dimissió.

Vaig pensar que si aquest gest podia fer disminuir algunes incomoditats i rebaixar una mica la tensió generada, valia la pena fer-lo.

La meva opinió és que el moment de crispació que estem vivint fa que una iniciativa, unes declaracions que fa uns mesos es rebrien en la seva importancia real, avui es capgiren del tot. De tal manera que enlloc de preocupar-nos i condemnar les amenaces fetes contra Catalunya, es condemna els signants d’una carta que justament demanen més diàleg i menys visceralitat.

En tot aquest episodi, diria que hi té molt a veure les reaccions del govern del Partit Popular d’Espanya en relació a les peticions de Catalunya. Unes reaccions que si les comparem amb les del Govern del Regne Unit en relació a Escòcia queden molt mal parades. Les del Govern d’Espanya són d’immobilisme i de crispació. Les del Govern del Regne Unit, de diàleg i de buscar solucions: una lliçó de democràcia que aniria be aprendre tant des de Espanya com des de Catalunya.

Hem de ser prudents perquè tot és molt fràgil, però la prudència no ens ha de deixar muts.

Des del Pla País

omentaris

 1. Trobo a faltar els sovint ben escrits i balançats articles d’en Raimon Obiols. Catalunya està vivint uns moments de gran convulsió política i necessitem escoltar les opinions dels que ens han anant oferint fins fa poc bons anàlisi de la situació político/social al nostre país.

 2. Hola Maria;

  Tot i que no ens coneixem , t´he seguit pels diaris, les teves declaracions i els teus posicionaments.Et tinc per una persona prudent ,compromesa ,treballadora i honesta i sobretot per una persona de conviccions,i que no es callat mai, des del respecte a les altres opinions per defensar la teva.
  Crec que també tens clara la idea de país.
  Et felicito per la teva decisió, valenta i encoratjadora, ojalà servís per apaivagar recels i tensions.
  No obstant sóc molt escèptic davant la comprensió i sensibilitat dels nostres companys del PSOE i en la possibilitat de reformar l´estat espanyol.Cada dia tinc més clar la necessitat de treballar des de l´esquerra per la creació d´un estat propi.

  Des del respecte i l´admiració per la feina feta
  una forta abraçada

  Jordi Mayol

 3. Et felicito molt sincerament per la teva fermesa i valentia. Persones com tu fan molta falta en un PSC que només es preocupa de no fer emprenyar el PSOE. Necessitem més que mai un PSC autènticament català. Endavant!!! Tens tot el meu suport. Francesc Gifreu, PSC St. Joan Despí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button