EspanyaPortada

El País, “a la deriva”

14elpais-500

La deriva d’El País, motivada sobretot per la mala situació financera per la que passa el grup PRISA, és tan espectacular, que ha atret l’atenció del New York Times – International Herald Tribune. El diari nord-americà ha publicat aquest diumenge un article sobre el rotatiu espanyol en el que es fa ressò de la publicació d’una caricatura, a pàgina sencera, del president Zapatero sobre un mapa d’Espanya enfonsant-se envoltat de taurons marcats per la desocupació i el dèficit.

Des de l’aprovació del decret aquest estiu del TDT de pagament, les relacions entre el Govern espanyol i el Grup PRISA s’han vist malmeses. Fonts externes i internes del Govern, afirmen que la nova cobertura informativa d’El País és el resultat del xoc d’interessos entre PRISA (propietari del diari) i Mediapro en el repartiment d’aquests nous drets del TDT, especialment pel que fa als drets de la retransmissió de la lliga de fútbol espanyola.

Juan Luis Cebrián, cap del Grup PRISA i ex editor d’El País, es va molestar per l’aprovació per la via d’urgència i va comparar la decisió amb “l’obra d’una república bananera“. A més, va acusar al govern de Zapatero d'”intentar sotmetre els mitjans de comunicació” a través d’una “guerra contra els que són independents” i “d’afavorir els amics“.

elpais.750

Han seguit després altres campanyes. En el seu article al New York Times,  Carvajal diu que El País “també ha disparat contra el bastió  socialista de Barcelona amb històries sobre dones immigrants desesperades que són obligades a prendre hormones per a rendir més en el seu treball en bordells que pressumptament estan vinculats a un funcionari de la ciutat”. Oblida dir que  El País, que en el seu “reportatge – denúncia” va arribar a incloure  fotos de fel·lacions, és un diari que cada dia publica pàgines senceres de publicitat de centres de prostitució. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button