Portada

Elena oficialitza la seva voluntat de liderar el PSC

L’exalcalde de Vilanova i la Geltrú Joan Ignasi Elena va oficialitzar ahir el seu pas endavant per aspirar a la primera secretaria del PSC en el congrés de la tardor. Membre de la plataforma Nou Cicle –liderada per l’eurodiputat Raimon Obiols–, Elena va traslladar a l’executiva del partit la voluntat de rellevar José Montilla.

En el procés cap al màxim òrgan de decisió del PSC, segons va considerar l’exalcalde vilanoví, s’ha de parlar “a fons” d’idees, però també de persones. I en aquest sentit va comunicar la seva predisposició a capitanejar un partit al qual Nou Cicle –a més de Raimon Obiols, també en formen part Daniel Font, Maria Badia i Pia Bosch– recepta una “renovació profunda” d’estratègia, d’estructura i de lideratges després de les derrotes del 28-N i el 22-M.

Justament, l’encarregat d’explicar-ho després de l’executiva va ser el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, un altre dels ferms candidats a liderar la formació, que ha rebut el suport públic de Joan Ferran i Francesc Narváez. Un altre dels noms és el de l’alcalde de Lleida, del sector més catalanista del PSC i que té la simpatia dels exconsellers Ernest Maragall i Marina Geli.

Àngel Ros, però, no decidirà si es decanta per accedir a la primera secretaria fins al setembre, un cop s’hagi esbossat el full de ruta dels socialistes. La ponència marc en què s’assenten les bases de la futura estratègia de la formació està tot just en fase inicial, en espera de rebre les esmenes que hi aportin les agrupacions territorials. “Per la meva part, crec que fins ben entrat el setembre cal debatre idees, i després parlar de qui són els companys que poden liderar millor el partit”, va dir ahir Ros.

Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button