CatalunyaPortada

Construint Catalunya, compliment del Pla de Govern (2007-2010)

Presentació de José Montilla, president de la Generalitat

Al mes de març de l’any 2007 aprovàvem el Pla de Govern per al conjunt de la legislatura 2006-2010, que tot just s’havia iniciat cent dies abans. Era una actuació feta amb voluntat de comunicar a la ciutadania els objectius que l’acció de Govern havia de tenir, i que responien a allò que enteníem que eren, aleshores, les prioritats per al país.

La valoració de la tasca de qualsevol organització requereix identificar d’inici el sentit que vol tenir la seva acció i les fites que es volen assolir. Sense aquest exercici no seria possible saber, al final del trajecte, si s’han cobert els les etapes i els objectius adequadament i, per tant, si la feina ha estat profitosa.

Al llarg de quatre anys, tanmateix, poden succeir coses que no entraven als càlculs. En aquest sentit, la crisi econòmica –que el març de 2007 cap govern n’imaginava ni la imminència, ni l’amplitud, ni la durada- ha alterat notablement l’agenda prevista. S’ha produït una baixada dels ingressos de l’administració, i alhora ha calgut afegir nombroses noves actuacions del Govern, dirigides a pal·liar o revertir la situació amb què es trobaven i es troben molts ciutadans i moltes empreses de Catalunya.

El Govern ha hagut de reforçar les polítiques més prioritàries i alhora modificar els terminis d’execució o finalització d’ altres polítiques i accions, adequant-les, de forma responsable, al ritme dels ingressos.

Tot i així, no s’han modificat en cap moment els objectius generals del Govern per al nostre país, i s’ha seguit treballant amb la idea de complir allò que estava compromès en el Pla de Govern, malgrat que en alguns àmbits no es pogués disposar de l’increment de recursos previst.

Quan falten menys de cent dies del final de la legislatura és temps de recuperar allò que anunciàvem fa gairebé quatre anys. És temps de repassar si s’han completat les actuacions previstes, i sobretot, analitzar amb dades quina ha estat l’evolució de les variables que millor poden identificar si Catalunya ha evolucionat en el sentit que es desitjava.

Crec sincerament, a la vista de la informació que aquest document aporta, que són molts els aspectes en els que Catalunya ha avançat i que s’han assolit la gran majoria dels objectius previstos.

En qualsevol cas, aquest és l’exercici que proposem, amb el document que s’ha elaborat, a tots els ciutadans. Poder comparar allò que es deia amb el que s’ha fet de manera efectiva. I que cadascú pugui fer, d’aquesta manera, la seva pròpia valoració de l’actuació del seu Govern.

Podeu trobar més informació:

Compliment del Pla de Govern 2007-2010

Construïm Catalunya

Vídeo Compliment del Pla de Govern 2007-2010

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button