Portada

Santi Lapeira: El moviment Avancem, cap a la democràcia real

El moviment Avancem, on Joan Ignasi Elena exerceix un lideratge d’estructura oberta,  assaja un nou model de participació política,  noves formes que ens  lliguin als gran  objectius dels socialisme: igualtat i progrés. Una iniciativa que pretenen eixamplar les fronteres de la socialdemocràcia a Catalunya, unes fronteres que fins ara es dibuixaven a les portes de PSC i que necessàriament han de anar mes enllà, si el projecte socialista a casa nostra vol ser alguna cosa més que una bona marca, o un record del passat.

Avancem està ja treballant en l’elaboració d’una nova cultura política, centrada principalment en dos objectius. Per una banda, la regeneració de la política democràtica a partir d’una radicalitat que persegueixi una democràcia de qualitat. Per altra, aixecar un projecte alternatiu des de l’esquerra catalana

En termes de qualitat democràtica Avancem proposa aquesta extensió pràctica de la democràcia al conjunt de la societat, que tan bé recorden les paraules de Josep Pallach “la democràcia és autèntica, no nominal, quan arriba a tots el centres de poder: polítics, econòmics, socials i culturals. Aquest esforç per a la democratització de la societat, va més enllà de  la democràcia política”

Pels impulsors d ’Avancem, el PSC ha de marcar-se l’objectiu de garantir unes primàries ciutadanes obertes, democràtiques i el més participatives possible com a eina fonamental de revitalització de la vida política tan interna com externa.

Esta per veure com se’n sortirà el moviment per adequar el seu ideari a la realitat, per transformar en suma  un sistema, que segurament es resistirà a ser modificat. Dependrà en bona mesura de la seva capacitat d’agregació. Però ha estat en els moviments socials i polítics propers al socialisme i en les bases del partit, on han començat a generar-se el signes més il·lusionants en relació a la proposta. Els canvis sempre han viatjat de baix a dalt i en direcció al futur, un territori incert,  però en el qual es troben els anhels que fan que la política sigui esperança per tanta gent. Ciutadans  que necessiten i exigeixen que fem alguna cosa més que debatre: ara es l’hora d’actuar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button