Nou Cicle

ELIMINAR OBSTACLES EN EL CAMÍ DEL DIÀLEG DEMOCRÀTIC

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ELIMINAR OBSTACLES EN EL CAMÍ DEL DIÀLEG DEMOCRÀTIC

La voluntat compartida de superar la situació política que pateix el nostre país i la intenció de construir una societat amb més justícia social i amb més qualitat democràtica ens porten a manifestar la nostra opinió sobre les mesures provisionals de privació de llibertat imposades a dirigents polítics i socials del país.

Tot i discrepar amb ells en opcions o actuacions polítiques, afirmem que l’aplicació d’aquelles mesures és una decisió criticable per injustificada i desproporcionada, tal com han manifestat experts en dret penal i dret processal i ha denunciat igualment Amnistia Internacional.

Creiem al mateix temps que les esmentades mesures i les motivacions invocades per aplicar un tractament penal al problema polític que tenim plantejat no serviran per trobar vies de sortida a la situació: ans al contrari, augmentaran els obstacles ja existents en la tasca prou difícil de recuperar el clima de diàleg social i polític que creiem necessari per al nostre futur col·lectiu.

Barcelona, febrer 2018.

Jordi Amat, Margarita Arboix, Laia Bonet, Joan Botella, Victoria Camps, Joan Coscubiela, Jordi Font, Mercedes García Aran, Gemma Lienas, Pilar Malla, Oriol Nel·lo, Raimon Obiols, Lluís Rabell, Joan Subirats, Marina Subirats, Josep Maria Vallès.

 

ALLANAR OBSTÁCULOS EN EL CAMINO DEL DIÁLOGO DEMOCRÁTICO

La voluntad compartida de superar la situación política que padece nuestro país y la intención de construir una sociedad con más justicia social y con mayor calidad democrática nos llevan a manifestar nuestra opinión sobre las medidas provisionales de privación de libertad impuestas a dirigentes políticos y sociales del país.

Pese a discrepar de sus opiniones o actuaciones políticas, afirmamos que la aplicación de dichas medidas es una decisión criticable por injustificada y desproporcionada tal como han manifestado expertos en derecho penal y derecho procesal y ha denunciado también Amnistía Internacional. Creemos igualmente que aquellas medidas y los motivos invocados para aplicar un tratamiento penal al problema político que tenemos planteado no servirán para encontrar vías de salida a la situación: al contrario, aumentarán los obstáculos ya existentes en la tarea harto difícil de recuperar el clima de diálogo social y político que consideramos necesario para nuestro futuro colectivo.

Barcelona, febrero de 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code: