Portada

José Rodríguez: Evolució de les primàries del PSC de BCN a twitter, les comunitats cada vegada més barrejades

xarxaLa setmana passada vaig fer un post analitzant com eren les comunitats dels 5 principals candidats a primàries del PSC de Barcelona. Les comunitats estaven barrejades, a diferència del que prediu la hipòtesi del “sectarian blogosphere” de les comunitats polítiques a la xarxa.

L’evolució durant aquesta setmana ha estat que les comunitats es continuen barrejant encara més, especialment al voltant de les dues comunitats més centrals (la de Laia Bonet i la de Jaume Collboni).

La Laia és la candidata que més ha estat citada o ha tingut RT, darrere Rocío i Collboni en un empat tècnic (Collboni i el seu perfil coorporatiu sumen tant com Rocío). Curiosament la candidata amb menys força a twitter (Carmen Andrés), sí que té l’activista amb més cites i retuits (Neus Bonet).

masrt-primaries

 

El dimoni està en els detalls, i en les curiositats.

Comunitats molt barrejades però on se segueixen veient les segones preferències

El graf de comunitats al voltant dels candidats és cada vegada més entremesclat, amb els cinc nuclis de comunitats, Laia Bonet (color blau fosc), Jaume Collboni (lila clar) i el duo (comunitat de color verd clar) format per Jordi Martí i Moviment Barcelona (el perfil coorporativo de la campanya de Jordi Martí), que és el que aconsegueix ser citat i interactuar amb activistes d’altres candidatures (és un perfil tan troll i humorístic que aconsegueix guanyar simpaties) i ha aconseguit que no quedi tan allunyat com el dia de la presentació, de la resta de candidatures, la comunitat de Rocío (cian) i una més petita la de Carmen Andrés (color desert) just a sobre de la de Collboni.

Encara que les comunitats no són sectàries, sí que demostren segones preferències. La comunitat de Carmen segueix tenint zones de contacte gairebé de forma única amb la de Jaume Collboni, mentre que la comunitat de la Laia i la de Rocío interactuen molt poc. La més central per tenir contacte amb totes les comunitats és la de Collboni. Jordi Martí ha millorat la seva relació amb altres comunitats, crec que en part pel seu perfil coorporatiu, que com he dit ha actuat magistralment.

primaries-graf-Molt-Molt-gran

Recomano fer clic per engrandir la imatge per a qui li interessi els detalls perquè en el graf hi ha molts detalls interessants.

El fet és que encara que són clares les 5 comunitats dels candidats i algunes microcomunitats al seu voltant l’algorisme comença a passar-ho una mica més per assignar correctament alguns tuiters a les seves diferents comunitats del barrejades que estan, encara que és un percentatge petit. Sí que és cert que hi ha molts activistes que tuitegen missatges de diversos candidats i es pot afirmar que la relació és poc sectària.

Com indico, això és només un mapa de les converses amb els candidats o on se’ls cita a twitter. No necessàriament indiquen la força real en activistes i suports de cada candidatura.

Observatorio de Ciberpolítica, bloc de José Rodríguez

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button