Qui som

Nou Cicle vol ser una plataforma ciutadana de reflexió, debat i difusió de pensament polític, a partir d’unes opcions clares per l’autogovern de Catalunya, per la radicalitat democràtica i per la reforma emancipadora de la societat. És a dir, des de la cultura i l’angle de visió de l’esquerra social i cultural, del catalanisme popular, del socialisme democràtic.

Nou Cicle és, d’altra banda, una plataforma amb vocació de moviment, sense organització formal, sinó articulada en xarxa, de manera horitzontal i flexible, per agregació de persones compromeses, d’iniciatives innovadores, que estableixen nexes diversos de relació i de col•laboració, generen sinèrgies, sumen voluntats i multipliquen efectes.

Després de més de dos decennis d’hegemonia neoliberal al món, comença a establir-se un balanç molt negatiu d’allò que va denominar-se “la revolució conservadora”. Mai, des dels anys trenta, no hi ha hagut tanta distància entre països rics i països pobres, i entre rics i pobres dins dels països.

Avui, tant el balanç de l’etapa anterior com els nous reptes que prenen cos davant nostre, interpel•len greument l’esquerra. Fan falta noves respostes transformadores, que no siguin mers enunciats testimonials, que no esperin temps millors. Hi ha una forta demanda d’intercanvi sobre els projectes i iniciatives que tenen lloc en uns i altres indrets, en uns i altres sectors d’activitat. Pren força la consciència que moltes solucions només seran efectives a nivell global, cosa que fa créixer també la demanda d’un nou internacionalisme i, amb ella, la necessitat d’una opció decidida per la unitat política d’Europa.

En aquest context, hi ha molta gent amb ganes de posar-s’hi, de fer alguna cosa juntament amb altres, de contribuir en un esforç col•lectiu, de comprometre’s en una causa comuna. Cal que en tinguin l’oportunitat. És el que Nou Cicle els ofereix.

Back to top button