Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Castells a Euskadi

  Per Raimon Obiols | 22 November, 2007


  Imprimir Imprimir

  Antoni Castells, el conseller d´economia del Govern d’Entesa, va intervenir ahir en el Fòrum Nueva Economia” celebrat a Bilbao. Presentat per l’encara president del PNB, Josu Jon Imaz, Castells comentà el discurs d’Artur Mas del dia anterior, i va dir que avui anem cada vegada més cap a situacions de sobirania compartida i que “és més important definir els continguts polítics de l´autogovern que no pas reclamar l´exercici ple de la sobirania en un sol nivell de govern“. Va assenyalar que, a Europa, en el segle XXI, s´obren cada vegada “més espais de sobirania compartida” i que plantejaments genèrics com els formulats per Artur Mastenen un valor relatiu“. Qui pot negar-se a tenir la possibilitat de decidir?“, va comentar Castells, ” Ara bé està clar que aquesta és una qüestió política. I en aquest terreny, les persones amb responsabilitats de govern o responsabilitats polítiques hem de saber que les paraules s´han de traduir en acció política, que són de fer acció política, i no n´hi ha prou amb expressar un sentiment“.

  Castells féu tres comentaris a les propostes formulades pel secretari general de Convergència:

  Primer: “Quan es fa un pas, cal saber quin pas vindrà després perquè si no, s´està llançant el país a l´aventura. I això un responsable polític no pot fer-ho“.

  Segon: “Quan donem un pas ha de ser per apropar-nos i no per allunyar-nos dels objectius que perseguim“. Castells ha recordat a Mas que les propostes polítiques en el terreny del catalanisme “han de servir per reforçar-nos, no per afeblir-nos. Per unir, no per dividir. Sabent que només la unitat ens farà forts“. Castells afegí “s´ha preguntat Artur Mas si el pas que ell proposa ens reforça o ens debilita, ens uneix o ens divideix? Ens fa avaçar o ens fa retrocedir?

  Tercer: “En un context on els espais de sobirania compartida són cada vegada més grans, l’ objectiu és avançar cap a una Europa políticament més unida“. Si el nostre futur és compartir la sobirania, “és més important definir els continguts polítics de l´autogovern que no pas reclamar l´exercici ple de la sobirania en un sol nivell“. El nostre objectiu és la superació de l´estat-nació o la seva reproducció a nivell de Catalunya“. En aquest sentit, assenyalà que el problema real que avui hi ha a Espanya és “el ressorgiment del nacionalisme espanyol, que veu en qualsevol avenç en el terreny de l´autogovern i del federalisme una amenaça per a la nació espanyola“. En aquest sentit reclamà al PSOE “més coratge i menys complexos davant el PP” a l’hora de reconèixer la diversitat nacional d’Espanya, i de construir un Estat federal, segons informa el diari Avui.

  Categories: General, Política catalana, Semblances | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: