Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Esponsoritzacions

  Per Raimon Obiols | 19 July, 2007


  Imprimir Imprimir

  El nostre amic Quico Sabaté diu des de fa anys que acabarem veient a la TV soldats d´algun exèrcit nacional lluïnt marques d´esponsorització, com si fóssin jugadors de futbol o motoristes.

  Ens hi anem apropant. Ara llegeixo que a l´estat nord-americà d´Idaho, un poble anomenat Santa ha passat a denominar-se Secretsanta.com (és el nom d´una empresa que gestiona intercanvis de regals via Internet).

  Tampoc Europa està exempta d´aquesta penetració capil.lar de la mercantilització. La localitat italiana de Riccione, a la costa de l´Adriàtic accedí a canviar-se proviosionalment de nom i dir-se RicC1one, en homenatge al model C1 de Citroën.

  La pròxima, el bateig dels infants?

  Categories: General | 2 Comentaris »

  2 comentaris per “Esponsoritzacions”

  1. Domènec Pérez Diu:
   July 20th, 2007 a les 22:45

   SOBRE LA MERCANTILITZACIÓ:

   Vicente Verdú, ” El estilo del mundo”/ NO Logo, Naomi Klein / La era del vacio, Gilles Lipovestky.

   El magnífic llibre de Vicente verdú ens aporta una reflexió sobre les caraterístiques del mon a on vivím.És un llibre lúcid que s’introdueix en les noves formes de viure i de ser.

   …” Consumir és la llei. El mercat és la patria. Tot és comerç. Tot és compravenda. La imatge és el símbol de la nostra societat.La realitat s’explica amb imatges. Tot el que succeix pasa per les pantalles. Si no s’exposa a la TV, no existeix. Les marques, la linea a seguir, la moda. Heus aquí , la nova religió.” Diesel” no és una marca de moda, és una ideologia. Més important que els objectes són les marques. No és l’objecte el verdader valor, si no la seva marca.”

  2. Víctor Albert Diu:
   July 26th, 2007 a les 13:03

   Home la veritat és que el tema resulta bastant trist.

  Comentaris

  Security Code: