- Notes de Brussel·les - https://www.noucicle.org/obiols -

Quan els acòlits s’extralimiten

Posted By Raimon Obiols On 9 December 2008 @ 20:07 In Amèrica Llatina,General,Política catalana | 1 Comment

[1] Posant a parir la immigració sud-americana el mateix dia que Mas els convida a integrar-se a la Casa Gran“, com escrivia ahir Salvador Sostres a l’Avui, Jordi Pujol no va perjudicar únicament el líder actual de CiU. També ha estimulat una nova polèmica poca-solta a Catalunya, i ja en tenim masses.

És possible que l’ex-president no hagi provocat aquests dos efectes deliberadament, però hauria d’estar més atent a les reaccions viscerals que provoca entre els seus acòlits, especialment en el terreny de la xenofòbia.

Les seves declaracions, per exemple, han agradat a un articulista d’ [2] El Singular digital fins el punt que , aplaudint amb entusiasme, escriu:

El president Pujol s’ha tornat a exclamar contra aquesta molt especial i decepcionant immigració sud-americana, totalment refractària no ja a l’enteniment sinó a la simple i educada, potser hauríem d’afegir agraïda, acceptació de la realitat històrico-socio-lingüi­stica anomenada Catalunya, és a dir de nosaltres, qualificant-la de més perillosa que l’allau immigratori espanyol dels anys seixanta.”

L’articulista considera que “Un semicontinent que produeix, generació rere generació, excelsituds aproximadament humanes com Perón, l’Evita, els trilions de colpistes, els narcotraficants, el Morales, el Chávez… no té remei“.

Oblida Hitler, Mussolini, Franco i tants i tants altres personatges que, com és sabut, no eren pas sud-americans (ni, per dir-ho amb l’amable expressió de l’il.lustre articulista d’El Singular, “xarnegos sudaques“. En matèria d’”excelsituds aproximadament humanes“, a Europa no ens han de donar lliçons…


1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "Quan els acòlits s’extralimiten"

#1 Comment By Joanna Martin L On 9 December 2008 @ 21:07

Aquesta por, ràbia, incongruència… no l’entenc. Què guanya creant mala maror entre els catalans i els nous vinguts?… cert que hi ha de violents, però, per això va restablir als Mossos d’Esquadra, potser ha perdut la confiança, si mai la va tenir, en els catalans que vetllen per la seguretat i ordre a tot el nostre territori?, o potser confiava més quan torturaven i no eren enregistrats?. Els hi recomanaria que fessin un cop d’ull als Drets Humans avanç de fer declaracions i/o escrits…


Article printed from Notes de Brussel·les: https://www.noucicle.org/obiols

URL to article: https://www.noucicle.org/obiols/?p=761

URLs in this post:
[1] Image: http://www.noucicle.org/obiols/wp-content/uploads/2008/12/pujol.jpg
[2] El Singular digital: http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/lo_xarnego_sudaca_30361.php