Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

  • RSS
  • Atom
  • « | Inici | »

    El Congrés de Reims del PS francès

    Per Raimon Obiols | 11 November, 2008


    Imprimir Imprimir

    >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >>

    Ahir al vespre es va saber que, malgrat el què s’havia dit anteriorment, Ségolène Royal té la intenció de ser candidata a la direcció del PS francès en el congrés de Reims que s´obre el proper divendres 14 de novembre. Ho va dir ahir als seus partidaris en una reunió de delegats i delegades de la seva moció, que va tenir lloc al Senat.

    La moció congressual encapçalada per Ségolène Royal arribà en primera posició en el vot de les bases del partit del passat 6 de novembre, amb un 29 % dels vots (el diari en línia L’Hora donà compte dels resultats obtinguts per les altres mocions, encapçalades per Martine Aubry, Bertand Delanoë i Benoît Hamon).

    Naturalment, amb el 29 % dels vots de les bases no n’hi ha prou per governar el partit. De manera que el sector de Ségolène Royal ha d’aliar-se amb alguna o algunes altres mocions. En suport de la candidatura es proposa als signataris de les altres mocions un document de treball, titulat Pour l´unité et le renouveau du Parti socialiste. És una declaració pensada per a fer la unitat amb els altres sectors i, de fet, Royal ja s’entrevistà amb Delanoë ahir a la nit.

    El text>> subratlla, en particular, que cal “primer reunir l´esquerra, tota l´esquerra“, i que “els socialistes tenen la vocació d´adreçar-se, únicament després, a totes les altres forces susceptibles de reconèixer-se en el projecte socialista per guanyar a la dreta”. És una formulació que pretén rebatre les acusacions de recerca d´una aliança privilegiada amb el MoDem de François Bairou, que tant li agrada a en Pasqual.

    El PS francès (és el mínim que es pot dir) no passa pel seu millor moment. Peró a vegades és en situacions com aquesta que comencen els processos de represa. Em sembla evident que aquesta només es produirà si al davant del partit i del projecte apareixen persones noves. Una primera secretaria de Ségolène Royal pot afavorir aquest necessari procés de renovació? Es fa difícil de dir, i caldrà seguir atentament el congrés de Reims i, sobretot, l’etapa que seguirà a continuació en el PS del nostre país veí.

    Categories: Politica europea, Socialisme | 1 Comentari »

    Un comentari per “El Congrés de Reims del PS francès”

    1. PS francès: dies decisius | Notes de Brussel·les Diu:
      November 17th, 2008 a les 19:27

      [...] El Congrés de Reims del PS francès [...]

    Comentaris

    Security Code: