- Notes de Brussel·les - https://www.noucicle.org/obiols -

Andreu Missé a Brussel·les

Posted By Raimon Obiols On 28 May 2013 @ 11:02 In General | No Comments

[1] alternativas-economicas_ediima20130228_0750_13Ahir vaig assistir a la presentació que Andreu Missé va fer a Brussel·les de la nova revista que dirigeix, [2] Alternativas Económicas. Em va agradar molt: Missé és un excel·lent periodista i la seva presentació va ser, no sols entretinguda i brillant, sinó optimista i plena d’un entusiasme encomanadís. En un temps tan propici a les lamentacions i a la hipocondria, això és molt d’agrair.

La revista, de la que ja han sortit tres números, és una publicació mensual “dedicada a explicar l’economia i els seus efectes sobre la vida de les persones (…) amb una clara vocació de ser independent dels poders econòmics i polítics“. Vol ser  – en paraules de Missé – “una veu crítica contra les desigualtats i injustícies socials, que s’han agreujat seriosament a causa de la crisi“.  Però no volen fer una revista de denúncia ideològica o retòrica: “ens recolzarem sempre en anàlisis seriosos i rigorosos“, diuen.

Jo era lector ocasional  d’Alternatives Économiques, la revista francesa amb la que s’han agermanat. És una publicació que té més de trenta anys de trajectòria, i que ha fidelitzat un nombre considerable de lectors i subscriptors a França. Missé  ens explicà que pensaven inicialment traduir la meitat dels continguts de la publicació francesa, però que la producció pròpia ha fet baixar aquesta proporció al 15-20 %. Això és positiu.

Tant de bo l’aventura de Missé i el seu equip (una cooperativa de treball associat, formada per bons periodistes: Pere Rusiñol, Ariadna Trillas i Mariana Vilnitzky)  tingui èxit de públic i continuïtat. De moment, jo ja m’he subscrit (a un preu més que raonable), i penso que bastants dels assistents a l’acte d’ahir ho faran també. Penseu-vos-ho. Per a subscriure’s, [3] aquí.

Vídeo d’Andreu Missé durant la presentació d’Alternativas Económicas a Brussel·les:

 


Article printed from Notes de Brussel·les: https://www.noucicle.org/obiols

URL to article: https://www.noucicle.org/obiols/?p=4532

URLs in this post:
[1] Image: http://www.noucicle.org/obiols/?attachment_id=4542
[2] Alternativas Económicas: http://alternativaseconomicas.coop/
[3] aquí: http://alternativaseconomicas.coop/suscribirse