Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Andreu Missé a Brussel·les

  Per Raimon Obiols | 28 May, 2013


  Imprimir Imprimir

  alternativas-economicas_ediima20130228_0750_13Ahir vaig assistir a la presentació que Andreu Missé va fer a Brussel·les de la nova revista que dirigeix, Alternativas Económicas. Em va agradar molt: Missé és un excel·lent periodista i la seva presentació va ser, no sols entretinguda i brillant, sinó optimista i plena d’un entusiasme encomanadís. En un temps tan propici a les lamentacions i a la hipocondria, això és molt d’agrair.

  La revista, de la que ja han sortit tres números, és una publicació mensual “dedicada a explicar l’economia i els seus efectes sobre la vida de les persones (…) amb una clara vocació de ser independent dels poders econòmics i polítics“. Vol ser  – en paraules de Missé – “una veu crítica contra les desigualtats i injustícies socials, que s’han agreujat seriosament a causa de la crisi“.  Però no volen fer una revista de denúncia ideològica o retòrica: “ens recolzarem sempre en anàlisis seriosos i rigorosos“, diuen.

  Jo era lector ocasional  d’Alternatives Économiques, la revista francesa amb la que s’han agermanat. És una publicació que té més de trenta anys de trajectòria, i que ha fidelitzat un nombre considerable de lectors i subscriptors a França. Missé  ens explicà que pensaven inicialment traduir la meitat dels continguts de la publicació francesa, però que la producció pròpia ha fet baixar aquesta proporció al 15-20 %. Això és positiu.

  Tant de bo l’aventura de Missé i el seu equip (una cooperativa de treball associat, formada per bons periodistes: Pere Rusiñol, Ariadna Trillas i Mariana Vilnitzky)  tingui èxit de públic i continuïtat. De moment, jo ja m’he subscrit (a un preu més que raonable), i penso que bastants dels assistents a l’acte d’ahir ho faran també. Penseu-vos-ho. Per a subscriure’s, aquí.

  Vídeo d’Andreu Missé durant la presentació d’Alternativas Económicas a Brussel·les:

   

  Categories: General | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: