Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  El G8 mirant el Bayern-Chelsea

  Per Raimon Obiols | 20 May, 2012


  Imprimir Imprimir

  Aquesta foto dels líders del G8 reunits a Camp David mirant la final de la Lliga dels Campions, no m’ha agradat.  Els assessors d’imatge que  els hi proposaren aquesta “photo opportunity” no els hi han fet un favor, em sembla. Aquesta imatge de  falsa “proximitat” no resulta convincent ni adequada, vistos els temps que corren.

  Però la foto és curiosa: Hollande fa un gest de lleugera incomoditat; l’entusiasme de Cameron per la victòria del Chelsea sembla forçat, sobreactuat; la Merkel mira d’encaixar el resultat del Bayern… I així successivament. Cada personatge emet, voluntàriament o no, un matís.

  Pel que fa al contingut de la reunió, també ens hem de resignar a captar matisos. “El consens és cada vegada més clar:  el creixement i l’ocupació han de ser la prioritat comuna””, ha declarat Obama. Però Angela Merkel ha introduït una acotació: “Entre França i Alemanya no hi ha divergències. Si no, no hauríem pogut posar-nos d’acord sobre el comunicat” (En el comunicat es diu que els membres del G8 volen “una zona euro forta i unida”, tot reconeixent que les mesures a prendre “no són iguals per a tots”).

  El millor resum de la reunió que he llegit és d’un cronista econòmic de Le Monde: “Amb François Hollande, Barack Obama ha parlat de creixement i amb Angela Merkel d’austeritat”.

  Després, conclou, “els xerpes han començat immediatament a redactar el projecte de comunicat pel pròxim G8. Una jornada com qualsevol altra”.

  S’hi pot estar d’acord.

  Categories: General, Món, Politica europea | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: