Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Itàlia: “Si riparte”

  Per Raimon Obiols | 26 October, 2008


  Imprimir Imprimir

  És una bona notícia l’èxit de la manifestació d’ahir, a Roma, convocada pel Partito Democratico. Els organitzadors parlen de dos milions i mig de persones. En tot cas, hi havia moltíssima gent, i un aire de represa, després de massa temps de desànim, causat pels mals resultats electorals, les divisions de l’oposició i les inquietants derives autoritàries i xenòfobes del berlusconisme.

  El secretari del Pd Walter Veltroni es dirigí a la multitud dient: “Una altra Italia és possible i la farem junts“. Parlà de “l’Itàlia de la responsabilitat, de la tenacitat, de la solidaritat, de l’innovació. L’Itàlia que no es resigna“.

  La qüestió, ara, és convertir tota aquesta força, aquesta energia popular, en una política i en una majoria electoral i de govern. No serà cosa fàcil; però és possible, a condició que es reconegui i respecti l’identitat d’esquerra que es reafirma, en uns moments de crisi terminal del neoliberalisme, i que es trobin nous camins d’unitat del centresquerra i l’esquerra.

  En tot cas, hi ha un nou punt de partida. “Si riparte” (“Ens tornem a posar en marxa“) és el titular a tota pàgina de L’Unità d’avui. Que tinguin sort.

  Categories: General, Parlament europeu, Politica europea | 2 Comentaris »

  2 comentaris per “Itàlia: “Si riparte””

  1. Enric Benages Diu:
   October 27th, 2008 a les 11:40

   Cites l’Unità, que encapçala el diari amb “si riparte”, utilitzes l’expressió “crisi terminal del neoliberalisme” i arreu, la gent maltractada pel sistema econòmic, està sensibilitzada .
   No creus que és un bon moment per ser exigents amb els plantejaments dels partits d’esquerra ?
   Per tornar a ser joves amb la maduresa que ens permeten els anys…?

  2. Nou Cicle: L’Hora Diu:
   October 27th, 2008 a les 14:17

   [...] Raimon Obiols comenta, en el seu bloc: [...]

  Comentaris

  Security Code: