Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Big Bang urbà

  Per Raimon Obiols | 30 May, 2007


  Imprimir Imprimir

  Si hem de fer cas dels demògrafs de la Universitat de Carolina del Nord que estudien el creixement de la població mundial, acabem de passar una data històrica. En base a les projeccions estadístiques del desenvolupament demogràfic entre el 2005 i el 2010, el passat dia 23 de maig, la població que viu a les ciutats (3.303.992.253) ha superat la que viu a les zones rurals (3.303.866.404).

  Preveuen que el 2010 viurà a les ciutats (definides com poblacions de més de 100.000 habitants) el 51,3 % de la població mundial, i que el 2030 serà el 60 %.

  És una evolució que produeix vertigen. Sobretot si mirem enrere: es calcula que l’any 1900 la població de les ciutats representava el 14 % del total, i el 1800 el 2 %.

  Recordo que fa uns anys li vaig preguntar a un ministre xinès de comerç quin era el principal problema del seu país. Em va respondre que la preocupació principal era la suficiència alimentària: donar de menjar a tothom.

  Avui em sembla que diria que el problema número ú és donar casa a tothom.

  A Xina i a molts altres països amb megalòpolis actuals o futures, un altre repte monumental és imaginar i desenvolupar ciutats que siguin vivibles. Les fotos que segueixen a aquest comentari no són maquetes de Blade Runner: son imatges virtuals de la Beiging Boom Tower, un projecte de barri vertical de 200 metres d’altura que ha proposat la Dynamic City Foundation, una plataforma de reflexió sobre la urbanització de Xina en l’horitzó del 2020.

  Categories: General, Imatges, Medi ambient, Món | 1 Comentari »

  Un comentari per “Big Bang urbà”

  1. Megalòpolis | Notes de Brussel·les Diu:
   November 12th, 2007 a les 18:12

   [...] Veure també (si es vol): Big bang urbà. [...]

  Comentaris

  Security Code: