Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Cuba: és hora d’aixecar l’embargament

  Per Raimon Obiols | 10 September, 2008


  Imprimir Imprimir

  Diuen que la situació a Cuba és catastròfica. Després d’haver fet almenys 66 morts a Haiti, l’huracà Ike ha devastat l’est i el centre de l’illa. Es parla de 2 milions de persones evacuades (d’una població d’ 11,3 milions).
  Fa nou dies l’oest de l’ illa havia ja estat devastat per un altre huracà, Gustav, la fúria del qual va ser comparada per Fidel Castro amb un “atac nuclear“.

  La situació d’urgència humanitaria ha reobert el debat sobre l’embargament imposat a la illa pels Estats units des de1962. Diversos portaveus de l’oposició democràtica (entr ells Marta Beatriz Roque i Vladimiro Roca, així com la plataforma Consenso Cubano, que agrupa una vintena d’organitzacions de l’exili) han demanat la suspensió “almenys temporal” de les restriccions nord-americanes sobre les transferències de diners i els viatges, per tal de facilitar l’ajut als sinistrats.

  El candidat demòcrata, Barack Obama, ha donat suport a aquesta demanda, però l’administració Bush s’ha limitat a proposar un ajut de 100 000 dòlars, a condició que sigui distribuit per una organització no governamental, i la secretària d’Estat, Condoleezza Rice, ha exclòs l’aixecament ni tant sols temporal de l’embargament. Ultra perjudicar el poble cubà, aquesta política no fa sinò afavorir els sectors més immobilistes de Cuba.

  P.S.- S’han rebut uns primers ajuts urgents de l’Agència espanyola de cooperació internacional, destinats a les zones de Pinar del Río i la Isla de la Juventud, i el diari Granma, amb la seva prosa inimitable, diu que Carlos Alonso Zaldívar, ambaixador d’Espanya a La Havana des del 2004 (sembla que ara deixa el càrrec), ha informat sobre un “ un programa para la reconstrucción de escuelas y otros objetos sociales devastados por el potente meteoro“.

  Categories: Amèrica Llatina, General | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: