Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Unitat per Catalunya

  Per Raimon Obiols | 6 July, 2010


  Imprimir Imprimir

  Volem fer públic el nostre refús a la sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya, perquè es tracta d’un tribunal contaminat i deslegitimat, que ha revelat mòbils no pas tècnics sinó polítics, i perquè ha gosat qüestionar el pacte polític assolit entre el Parlament de Catalunya i les Corts Generals, promulgat com a llei orgànica de l’Estat i referendat pel poble de Catalunya.

  Davant de la situació originada per aquesta sentència i de l’intent reiterat de dividir-nos com a poble, creiem que és vital que Catalunya sàpiga respondre de manera unitària, perquè només la unitat li dóna prou força i l’aferma com a nació. La unitat d’acció dels partits que van promoure l’Estatut i han treballat per desplegar-lo. I la unitat de la seva societat civil, plural i diversa, però amb una causa comuna: l’autogovern de Catalunya cap a un país millor, més lliure i més just.

  Per això, donem suport a la manifestació pacífica i unitària convocada per al dissabte 10 de juliol, a la qual el President de la Generalitat va convidar tots els ciutadans i ciutadanes a participar-hi. Creiem que ha de ser una manifestació on hi càpiga tothom, manifestant cadascú les seves idees i accents. I on puguem afirmar conjuntament, amb claredat i amb una participació massiva, allò que ens uneix en aquest moment i que ha unit sempre el catalanisme: la defensa i l’afirmació de la nació catalana. Aquesta és la manifestació que, avui, Catalunya necessita.

  Per aquesta raó, pensem que la manifestació, plural i diversa, ha d’anar encapçalada pels representants democràtics del poble de Catalunya, amb el President de la Generalitat i els caps de fila parlamentaris al davant, portant la senyera, el nostre símbol nacional, el que acull tots els catalanes i catalanes.

  Barcelona, 5 de juliol de 2010

  Frederic Amat, Pintor

  Oriol Bohigas, Arquitecte

  Josep Mª Castellet, Escriptor

  Jordi Coca, Escriptor

  Antoni Dalmau, Escriptor

  Josep Fontana, Historiador

  Ferran Mascarell, Productor audiovisual

  Anna Maria Moix, Escriptora

  Joaquim Molas, Historiador i teòric de la literatura catalana

  Lluís Pasqual, Director de teatre

  Rosa Regàs, Escriptora

  Antoni Ros Marbà, Músic

  Antoni Tàpies, Pintor

  Miquel Valls, President del Consell de Cambres de Catalunya

  Categories: Catalunya Causa Comuna, Política catalana, Politica europea | 1 Comentari »

  Un comentari per “Unitat per Catalunya”

  1. Xavier Diu:
   July 7th, 2010 a les 12:54

   Queda clar que la senyera uneix a tots els catalans. Tots? B?segur que no a tots els catalans ni a tots els partits catalans (oi que en sabem d’un parell que ni tant sols a darrere la senyera s’hi posaran?). Per tant, podem afirmar que la senyera uneix a una part molt important del pa?
   Per??uest no ?el problema. El problema ?que es digui que l’esl?? “S??na naci??osaltres decidim” no ?unitari. I sobretot que no s’expliqui perqu?o ho ? Quin ?el problema de l’esl??? El terme naci??l verb decidim? No ho crec perque vosaltres mateixos parleu de naci??talana i tamb?eniu clar que l’estatut va ser un pacte pol?c (i per tant un pacte que nosaltres v?m decidir signar!). Doncs llavors quin ?el problema? Per a mi est?lar, el problema ?sortir p?ament amb aquest esl??. El problema ?que la suposada pedagogia que feu a Madrid non permet aquests “estirabots”. I el problema ?que no es vegi que si aquesta suposada pedagogia no permet dir les coses pel seu nom (naci??decidir) ja no ?pedagogia, ?una ren?.
   Ha arribat el moment de dir les coses pel seu nom, i a vosaltres us toca dels primers. Dir les coses pel seu nom i veure qu?assa. Assumir les conseq?s. Lluitar pel vostre model de pa?i d’estat. Per??b les paraules clares. El cam?ue dibuixarem encara no el sabem, per??r??clar i millor que l’actual. Heu de deixar d’amagar el cap sota l’ala, si us plau.

  Comentaris

  Security Code: