- Notes de Brussel·les - https://www.noucicle.org/obiols -

“Casa gran”, cases petites

Posted By Raimon Obiols On 1 July 2008 @ 12:22 In General,Política catalana | No Comments

Llegeixo a [1] NacióDigital que “la portaveu de la junta permanent de la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) escollida el passat 15 de juny en l’assemblea, Mònica Sabata, ha negat en declaracions a l’ACN qualsevol tipus de vincle amb la ‘Casa Gran del Catalanisme’, tal com aquest diumenge al migdia ha denunciat la presidenta interina de la junta permanent de la PDD, Elisenda Romeu, que ha qualificat ‘d’il·legal’ la nova junta“.

Romeu [2] havia acusat els nous dirigents de la PDD de “sotmetre’s a les directrius dels partits” i va deixar clar que es referia a CDC a l’afirmar que “darrere de l’autodenominada junta directiva hi ha la casa gran del catalanisme“.

Sembla que aquests dos sectors enfrontats es trobaran dijous en presència d’un advocat que mirarà d’arbitrar una solució de consens, però a hores d’ara la crisi de la Plataforma és greu i alguns diuen que irreversible.

Es podria dir, doncs, que de moment la iniciativa de la “Casa Gran” de Convergència tendeix a produir, en el terreny concret dels fets, una separació en cases més petites. Tal és el cas en la Plataforma esmentada, però ho és també en el terreny de les relacions entre els dos socis de la casa mare, és a dir entre Convergència i Unió. Llegeixo, per exemple, que el corrent “Desfederem-nos“, format per militants de CDC, acusa Unió de “[3] sabotejar des de dins el projecte de la Casa Gran del Catalanisme que impulsa Artur Mas”.

Fins i tot la pròpia situació interna de CDC sembla indicar que augmenta la tendència a fragmentar-se en petits espais propis: així ho comenta almenys Tian Riba en un [4] article a l’Avui, que dóna algunes informacions inèdites (almenys per a mí). >>

En tot cas, de cara al congrés de CDC, caldrà seguir amb atenció si la idea de “casa gran del catalanisme“, que inicialment semblava prometre alguna revisió interessant, es concreta en alguna cosa, més enllà i per damunt de l’augment de les diverses tensions que avui són clarament perceptibles.


Article printed from Notes de Brussel·les: https://www.noucicle.org/obiols

URL to article: https://www.noucicle.org/obiols/?p=302

URLs in this post:
[1] NacióDigital: http://www.naciodigital.cat/index.php?seccio=noticies&accio=veure&id=9357
[2] havia acusat: http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=522850&
;idseccio_PK=1008

[3] sabotejar des de dins: http://www.directe.cat/acn/desfederem-nos-acusa-unio-de-sabotejar-des-de-dins-la-casa-gran-del-catal
anisme-i-portara-

[4] article a l’Avui: http://paper.avui.cat/article/politica/131378/cdc/leconomia/guerra/la/nova/sintesi.html