Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  PP licantròpic (*)

  Per Raimon Obiols | 23 May, 2008


  Imprimir Imprimir

  Jo no escolto la COPE i per tant no en sóc testimoni directe. Però José Oneto escriu avui que Pedro J. Ramírez, director del diari El Mundo, ha qualificat, a l´emissora episcopal, a Rajoy d´ “inepto, tonto contemporáneo, antropófago y dictadorzuelo“. És possible. Vull dir que és possible que Ramírez ho hagi dit: és molt el seu estil. Com el de Federico Jiménez Losantos que, escriu Oneto, “durante semanas no sólo ha pedido la dimisión de Mariano Rajoy, sino que le ha llamado lo que los socialistas nunca se han atrevido a llamarle: ‘caradura y sinvergüenza’“.

  Vaig escriure fa uns dies (PP: vents i tempestats) que la temperatura de la crisi del partit de la dreta espanyola pujaria, com una febrada. Els fets ho estan confirmant amb escreix. Es parla de manifestacions convocades contra i en defensa de Rajoy davant la seu del PP al carrer Génova de Madrid.

  Els dos gestos de Maria San Gil i Ortega Lara, d’una càrrega simbòlica i emotiva tremenda, han accelerat i agreujat la crisi d’una manera impresionant. Aznar, “profundamente disgustado“, hi posa la seva…

  Tot això, és positiu per a algú? No ho crec pas. Estem davant d’un cas de possible licantropia partidària que no augura res de bò. La barreja explosiva de duresa energumènica i intransigent, d’ emotivitat excitada a l’extrem, d’ instrumentalització demagògica del dolor, d’estratègia mediàtica “neocon” i d’ ambicions desorbitades pot arribar a produir uns resultats absolutament deplorables.

  Durant uns anys es digué que una de qualitats del PP és que havia integrat i democratitzat la dreta extrema. Però segons com es desenvolupi la crisi, potser haurem de concloure que el resultat ha estat a l’inrevés, i la notícia no seria gens agradable.

  (*) Licantropia: Tipus de deliri en què la persona afectada creu ésser un llop i es comporta com si ho fos.

  Categories: General, Política espanyola | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: