Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Obama

  Per Raimon Obiols | 21 May, 2008


  Imprimir Imprimir

  En el seu moment (el passat gener) no vaig voler fer un pronòstic sobre qui guanyaria la pugna al partit demòcrata nord-americà, però em vaig remetre a una predicció molt contundent de Robert Reich que assenyalava, amb gran seguretat, a Barack Obama com a futur candidat demòcrata. Si no hi ha sorpreses de darrera hora, sembla que el temps ha donat la raó a Reich (que, de tota manera, es guardava de pronosticar si Obama guanyaria a McCain). Ahir, l’eventual candidat demòcrata assegurà que està a una passa d’assolir la nominació del partit demòcrata. De fet, Obama ha obtingut uns resultats que fan impossible matemàticament que Clinton guanyi en la suma de delegats.

  Jo no sé si Obama guanyarà les eleccions , però em sembla que es pot dir que si votessin els ciutadans i ciutadanes de tot el món, la seva victòria seria un fet. Una enquesta a internet entre lectors del diari El País li dóna una victòria molt confortable: si es fés una consulta global potser ens trobaríem amb uns resultats similars.

  La qüestió és, però, que els qui votaran seran els ciutadans i ciutadanes dels EUA (i encara, és el mínim que es pot dir, no pas tots, perquè l’abstenció és molt alta). En aquesta situació, els pronòstics sobre qui serà el proper presidentdels EUA no són gens fàcils. En canvi sí que es pot anticipar raonablement que, sigui qui sigui el guanyador, serà un millor president que l’actual. >>

  Categories: General, Món, Semblances | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: