Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Quins presidents per a Europa?

  Per Raimon Obiols | 19 May, 2008


  Imprimir Imprimir

  Continúen els rumors sobre qui serà el “president europeu”, després de la posta en marxa del tractat de Lisboa. Inicialment sonà el nom de Blair, que Sarkozy segons sembla proposava. Ara sembla descartat (per sort). El més probable és que el consens es faci amb una persona de perfil no massa fort i que respongui a la majoria actual que els governs dels estats membres reflexen, és a dir de centredreta. De moment, les coses són així, i cal que l’esquerra espabili.

  Pel que fa a la presidència de la Comissió, diverses organitzacions pro-europees, entre elles els Joves federalistes europeus i el Moviment europeu, han iniciat una campanya on-lineper a que el pròxim president de la Comissió europea sigui elegit de manera transparent i democràtica“.Actualment, el president de la Comissió és designat pel Consell (els caps de govern dels estats membres) i després ha de ser aprovat pel Parlament europeu. Tradicionalment la persona escollida pertany a la majoria política sorgida de les eleccions europees. Els iniciadors de la campanya pretenen reforçar el caràctrer democràtic i parlamentari del procediment, demanant als partits europeus que designin abans de les eleccions europees de juny del 2009 la persona a qui pensen donar suport per a presidir la Comissió.La notícia m’ha interessat i crec que des de Catalunya caldria donar suport a aquesta iniciativa. Però, dit això, a qui es podria proposar, des de l´esquerra i el centresquerra europeus? De moment, jo no tinc una resposta.

  Categories: General, Món, Parlament europeu, Politica europea | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: