Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  PP: vents i tempestats

  Per Raimon Obiols | 14 May, 2008


  Imprimir Imprimir

  Les crisis internes dels partits són sempre una mica misterioses, pel fet que, en moltes ocasions, esclaten sobtadament, com un atac violent de febre, sense que semblin obeir a un pla determinat o a una lògica comprensible. Quan produeixen efectes que no van a favor dels interessos de ningú en especial, sinó més aviat al contrari (tothom tendeix a perdre-hi), aleshores el misteri augmenta.

  Ara sembla, per exemple, que la crisi interna del PP espanyol va desenvolupant-se a cop d’esdeveniments incontrolats (el darrer, la “plantada” de Maria San Gil) que van fent inel.luctable un procés de decantaments i preses de posició que estimulen reaccions de signe contrari i van generant una creixent confrontació. “Vamos a dar la batalla“, diu Mayor Oreja. Però de quina batalla es tracta? No ho aclareix i no se sap exactament. Ja ho anirem veient, potser, a mesura que va pujant la febre del partit de la dreta espanyola.

  Hi ha, en aquesta crisi del PP, un aspecte que hauria d’interessar especialment, i que en canvi no m’ha semblat que atregui l’atenció dels comentaristes. És el fet que l’acusació principal que des del PP es fa a Rajoy (i la que sembla fer-li més mal) segueix gairebé fil per randa la línia argumental dels atacs que el PP i el propi Rajoy han efectuat en els darrers anys contra el PSOE. És a dir: l’acusació de voler pactar amb els nacionalistes, i per tant, implícitament o de manera explícita, l’acusació de dividir la pàtria, de balcanitzar Espanya, etc.

  Si en el propi interior del PP es genera aquest tipus de tàctica argumental, entre la demagògia i la paranoia, presentant Rajoy i els seus com un “tebis” i uns sospitosos en matèria nacional espanyola (“El PP tiene que decidir entre rendición o resistencia“, ha declarat Mayor Oreja), aleshores caldrà arribar a dues conclusions: 1/ qui sembra vents recull tempestats; i 2/ en qüestions de defensa de les essències patriòtiques no et pot refiar de ningú: Rajoy era un infiltrat.

  Categories: General, Política espanyola | 1 Comentari »

  Un comentari per “PP: vents i tempestats”

  1. Iñaki Diu:
   May 15th, 2008 a les 0:37

   “És el fet que l’acusació principal que des del PP es fa a Rajoy (i la que sembla fer-li més mal) segueix gairebé fil per randa la línia argumental dels atacs que el PP i el propi Rajoy han efectuat en els darrers anys contra el PSOE”.

   Sí, sí, i són els mateixos arguments que feu servir vosaltres contra Ezker Batua a Euskadi. I els del PSC, esteu d’acord?

  Comentaris

  Security Code: