Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Llum verda a Galileo

  Per Raimon Obiols | 24 April, 2008


  Imprimir Imprimir

  Ahir, al Parlament europeu es votà (quasi per unanimitat) la base jurídica del projecte Galileo, que donarà a Europa un sistema propi de navegació per satèl·lits (GPS) a partir de 2013. Ara la Comissió i ´l’Agència espacial europea podran llençar les seves ofertes a la indústria. L’objectiu és que es puguin signar contractes abans de l’estiu en els diferents segments del projecte: satèl·lits, llençadores, programes informàtics, centres de control, etc. En total, un pressupost d’uns 3.400 milions d’euros.

  El segon satèl·lit experimental del programa Galileo es llençarà el diumenge a Baikonur, als Urals. En total, seran trenta els satèl·lits que constituiran la xarxa del futur GPS europeu, amb aplicacions sobretot civils (transports, finances, etc.) però també militars, en especial les telecomunicacions encriptades. La Unió europea serà propietària del sistema, després del fracàs del partenariat públic-privat que l’any passat va estar a punt de liquidar el projecte.

  Categories: General, Parlament europeu, Politica europea | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: