- Notes de Brussel·les - https://www.noucicle.org/obiols -

El nét del professor Tornassol, al Parlament europeu

Posted By Raimon Obiols On 13 April 2008 @ 10:49 In General,Medi ambient,Parlament europeu | 1 Comment

En el Parlament europeu passen cada dia coses interessants. La setmana passada, sense anar més lluny, va venir el nét del professor Silvestre Tornassol a explicar el seu projecte de donar la volta al món en un avió impulsat per energia solar.

Bé, de fet, no era exactament el nét del professor Tornassol, sinó del personatge real en el que s´inspirà Hergé: el suís Auguste Antoine Piccard (1884 €“1962), físic, inventor i explorador. Un mític personatge que, en una càpsula pressuritzada penjada d´un globus, ascendí cel amunt fins els 15.971 m. d´alçada el 1932, i que el 1953 baixà a una profunditat oceànica de €“ 3.150 m. dins d´un batiscaf, l’enginy submarí que inventà el 1937.

Ara el seu nét, Bertrand Piccard, ha vingut al Parlament europeu a explicar el seu projecte [1] Solar Impulse. Em va saber greu no poder-lo escoltar: és un projecte fantàstic, del que ja vaig parlar [2] en aquest bloc.


1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "El nét del professor Tornassol, al Parlament europeu"

#1 Pingback By El Solar Impulse s’ha enlairat | Notes de Brussel·les On 14 April 2010 @ 16:44

[...] Solar Impulse, que em fascina:  ??ni atronar con motores los laberintos del aire? i  El n?del professor Tornassol, al Parlament europeu . ? un avi??e s’enlaira i aterra amb energia solar. Constru?per Bertrand Piccard (el [...]


Article printed from Notes de Brussel·les: https://www.noucicle.org/obiols

URL to article: https://www.noucicle.org/obiols/?p=252

URLs in this post:
[1] Solar Impulse: http://www.solarimpulse.com/
[2] en aquest bloc: http://www.noucicle.org/obiols../../../../../?p=156