- Notes de Brussel·les - https://www.noucicle.org/obiols -

Flandes

Posted By Raimon Obiols On 27 March 2008 @ 19:54 In General,Politica europea | No Comments

L’ajuntament flamenc de Liedekerke ha adoptat un reglament que autoritza els responsables dels jardins d’infants a refusar l’admissió dels nens que no parlin o no entenguin el neerlandès. L’alcalde, Luc Wynants, del CD&V (el partit d’Yves Leterme, el primer ministre belga) ho ha justificat dient que “quan cal ocupar-se d’un grup d’infants i deixar-los jugar amb tota seguretat, és important que entenguin el què els hi diuen els monitors“.

Frontera lingüística, negatives a l’accès a vivendes socials, prohibició de venda de terrenys comunals als no neerlandòfons, etcètera; i ara segregació dels nens: els ingredients d’una nova accentuació de la guerra lingüística estan servits, al cor d’Europa. El corresponsal a Brussel·les del diari de Paris Libération suggereix que s’obligui als francòfons a cosir-se un distintiu a la roba (per exemple el gall való). Però [1] reprodueix fragments de la premsa flamenca que critiquen el reglament de Liedekerke. És una història a seguir. Cal aprendre dels altres, també en allò que tenen d’inacceptable, d’ intolerable.


Article printed from Notes de Brussel·les: https://www.noucicle.org/obiols

URL to article: https://www.noucicle.org/obiols/?p=244

URLs in this post:
[1] reprodueix fragments de la premsa flamenca : http://bruxelles.blogs.liberation.fr/coulisses/2008/03/apartheid-lingu.html#more