Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Flandes

  Per Raimon Obiols | 27 March, 2008


  Imprimir Imprimir

  L’ajuntament flamenc de Liedekerke ha adoptat un reglament que autoritza els responsables dels jardins d’infants a refusar l’admissió dels nens que no parlin o no entenguin el neerlandès. L’alcalde, Luc Wynants, del CD&V (el partit d’Yves Leterme, el primer ministre belga) ho ha justificat dient que “quan cal ocupar-se d’un grup d’infants i deixar-los jugar amb tota seguretat, és important que entenguin el què els hi diuen els monitors“.

  Frontera lingüística, negatives a l’accès a vivendes socials, prohibició de venda de terrenys comunals als no neerlandòfons, etcètera; i ara segregació dels nens: els ingredients d’una nova accentuació de la guerra lingüística estan servits, al cor d’Europa. El corresponsal a Brussel·les del diari de Paris Libération suggereix que s’obligui als francòfons a cosir-se un distintiu a la roba (per exemple el gall való). Però reprodueix fragments de la premsa flamenca que critiquen el reglament de Liedekerke. És una història a seguir. Cal aprendre dels altres, també en allò que tenen d’inacceptable, d’ intolerable.

  Categories: General, Politica europea | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: