Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  “Una idea de Catalunya”

  Per Raimon Obiols | 17 February, 2008


  Imprimir Imprimir

  El passat divendres, dia 15 de febrer, es presentà a la Casa del Llibre de Barcelona, el primer dels volums col·lectius que sorgeixen dels debats de la Convenció pel futur. És el llibre “Una idea de Catalunya“, editat per Pagès Editors, que inaugura amb ells una nova col·lecció que té per títol “Els anys que vénen“.

  Una idea de Catalunya” s´obre amb un text introductori de Jordi Font (des del meu punt de vista, un escrit excepcional, que quedarà com un text de referència). Hi ha, després, les aportacions de Josep Maria à lvarez, Xavier Arbós, Maria Badia, Jaume Bellmunt, Josep Vicent Boira, Pia Bosch, Albert Branchadell, Miquel Caminal, Antoni Castells, Antoni Comín, Lluís Maria de Puig, Joan Fuster Sobrepere, Manuel Gómez-Acosta, Miquel Iceta, José-Luis López Bulla, Ernest Maragall, Enric Marín, Josep Lluís Martín, Ferran Mascarell, Isidre Molas, Raimon Obiols, Ferran Requejo, Jordi Sánchez i Lídia Santos.

  Ens vam proposar, a la Convenció pel futur, obrir debats significatius i, en general, contribuir a generar “intel·ligència col·lectiva” en el camp de les esquerres de Catalunya. El llibre “Una idea de Catalunya” és un primer resultat dels debats de la Convenció, que ens omple de satisfacció, perquè és un bon llibre, en uns moments ens els que (en l´àmbit polític) abunden els llibrets i els llibrots.

  La Casa del Llibre es va fer petita a causa de la quantitat de gent que va assistir a la presentació. Està passant quelcom d´interessant a Catalunya: d´una banda, hi ha un cansament visible davant la política espectacle; de l´altra, hi ha un represa considerable de l´interés per les qüestions polítiques de fons, i unes noves ganes d´acció en els sectors progressistes i socialistes (ja hi ha una trentena de demandes de presentació del llibre, en llibreries d´ arreu de Catalunya).

  Categories: Convenció pel Futur, General, Política catalana, Socialisme | 4 Comentaris »

  4 comentaris per ““Una idea de Catalunya””

  1. Joanna Martín L. Diu:
   February 19th, 2008 a les 17:59

   Em quedo amb dues frases “contribuir a generar intel·ligència col·lectiva” i “Està passant quelcom interessant a Catalunya”.
   Crec que no m’equivoco al fer l’afirmació que els que acostumen a pensar amb els altres, amb aplicar els seus coneixements pel profit dels altres, sempre són intel·lectuals d’ideals d’esquerres; malgrat els estudis, llibres i cursos sempre estiguin més a l’abast de qui més diners i temps té.
   Sort en té el poble de tenir al seny i als pensadors del seu cantó, que faríem si tots estiguessin del cantó del capital?…
   Faré tot el que estigui al meu abast i amb els meus coneixements per contribuir a difondre “intel·ligència” i fer que a Catalunya continuï passant quelcom interessant per tots, sense cap discriminació.
   De segur que molts que no “sabem” amb aquest llibre disposem d’uns bons arguments per començar a dialogar i debatre. Gracies a tots per compartir.
   Com amb persona no vaig poder, molt agraïda per la signatura amb dedicatòria al llibre.

  2. Dos nous llibres de la Convenció | Notes de Brussel·les Diu:
   June 30th, 2008 a les 7:01

   [...] sortits dels debats de la Convenció pel Futur, i editats per Pagès editors. El primer va ser “Una idea de Catalunya“, un conjunt de textos d’una vintena d’autors, sobre el catalanisme del futur, precedit [...]

  3. Causa Comuna, Casa Gran | Notes de Brussel·les Diu:
   January 19th, 2009 a les 9:45

   [...] la Convenció n’ha produït unes quantes més (vegi’s, per exemple,  el llibre “Una idea de Catalunya“, de Pagès [...]

  4. Causa Común, Casa Gran | Notas de Bruselas Diu:
   January 19th, 2009 a les 20:26

   [...] del catalanismo, etc.), la Convenció ha producido unas cuantas más (véase, por ejemplo, el libro “Una idea de Catalunya“, de Pagés [...]

  Comentaris

  Security Code: