- Notes de Brussel·les - https://www.noucicle.org/obiols -

Cartografia de la contaminació

Posted By Raimon Obiols On 15 November 2007 @ 12:59 In General,Medi ambient,Món | No Comments

[1] CARMA és una nova base de dates interactiva que va ser posada online el passat dimecres. Subministra mapes temàtics i informació detallada sobre els qui posen 10.000 milions de tones de CO2 a l’atmosfera cada any (una quarta part procedeix dels Estats Units). La pàgina web dóna informació sobre unes 50.000 plantes, i indica no sols els principals productors de contaminació, sinó aquells establiments i empreses que són més “verds“. Utilitzant un sistema de filtres d’informació, es pot veure la quantitat de CO2 procedent de les plantes d’electricitat d’una ciutat o regió determinades. CARMA vol dir Carbon Monitoring for action Database, i es proclama com el millor indret per practicar el voyeurisme en matèria de contaminació de l’atmosfera.

En aquest web hi ha un munt d’informació interessant. Els australians produeixen 11 tones de CO2 per càpita, els nord-americans en produeixen 9 i els xinesos 2. En xifres absolutes, els EUA van al davant (2.790 milions de tones), seguits per Xina (2.660 milions). A Xina hi ha tres de les cinc plantes més contaminants del món. És una pàgina a retenir i a visitar amb calma.

En aquest web hi ha un munt d’informaci??teressant. Els australians produeixen 11 tones de CO2 per càta, els nord-americans en produeixen 9 i els xinesos 2. En xifres absolutes, els EUA van al davant (2.790 milions de tones), seguits per Xina (2.660 milions). A Xina hi ha tres de les cinc plantes m?contaminants del m?? ? una pàna a retenir i a visitar amb calma.


Article printed from Notes de Brussel·les: https://www.noucicle.org/obiols

URL to article: https://www.noucicle.org/obiols/?p=164

URLs in this post:
[1] CARMA: http://carma.org/