Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Cartografia de la contaminació

  Per Raimon Obiols | 15 November, 2007


  Imprimir Imprimir

  CARMA és una nova base de dates interactiva que va ser posada online el passat dimecres. Subministra mapes temàtics i informació detallada sobre els qui posen 10.000 milions de tones de CO2 a l’atmosfera cada any (una quarta part procedeix dels Estats Units). La pàgina web dóna informació sobre unes 50.000 plantes, i indica no sols els principals productors de contaminació, sinó aquells establiments i empreses que són més “verds“. Utilitzant un sistema de filtres d’informació, es pot veure la quantitat de CO2 procedent de les plantes d’electricitat d’una ciutat o regió determinades. CARMA vol dir Carbon Monitoring for action Database, i es proclama com el millor indret per practicar el voyeurisme en matèria de contaminació de l’atmosfera.

  En aquest web hi ha un munt d’informació interessant. Els australians produeixen 11 tones de CO2 per càpita, els nord-americans en produeixen 9 i els xinesos 2. En xifres absolutes, els EUA van al davant (2.790 milions de tones), seguits per Xina (2.660 milions). A Xina hi ha tres de les cinc plantes més contaminants del món. És una pàgina a retenir i a visitar amb calma.

  En aquest web hi ha un munt d’informaci??teressant. Els australians produeixen 11 tones de CO2 per càta, els nord-americans en produeixen 9 i els xinesos 2. En xifres absolutes, els EUA van al davant (2.790 milions de tones), seguits per Xina (2.660 milions). A Xina hi ha tres de les cinc plantes m?contaminants del m?? ? una pàna a retenir i a visitar amb calma.

  Categories: General, Medi ambient, Món | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: