Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Notícia de Monjalés

  Per Raimon Obiols | 8 November, 2007


  Imprimir Imprimir

  M’ha agradat saber que el pintor valencíà Josep Soler, Monjalés, ha exposat a València, en una retrospectiva a la galería Rosalía Sender, després de quaranta anys d’absència. L’any 1967 va haver d’exiliar-se perquè l’havien condemnat a 14 anys de presó. “Fóu una odissea“, ha explicat a la premsa. “Vaig anar a Barcelona en cotxe, em vaig allotjar a casa d’en Raimon (el cantant), vaig canviar de casa perquè pensàvem que ens vigilava la policia, vaig viatjar a la Seu d’Urgell i d’allà, fins a Andorra, en el maleter del cotxe de Raimon Obiols, fins que el 15 d’agost de 1967, vaig arribar a França”. Recordo bé aquelles peripècies i, per a la petite histoire, puc fer algunes precisions: vam recollir Monjalés de casa del cantant Raimon, perquè no semblava un allotjament gaire segur, i el vam instal·lar a casa de la Carme Mestre i de l’Andreu García de la Riva. Jo no tenia cotxe en aquella època: el vam portar a la Seu en el d’un estudiant del MSC, del grup d’Esade, el nom del qual no coneixia aleshores i per tant no recordo ara (encara que si recordo que conduía a una velocitat quasi suïcida). Monjalés entrà a Andorra en el maleter de l’automòbil d’un antifranquista notable, el democristià Joan Sansa i Caminal; i fóu Jordi Costa, ex-guerriller del POUM i després membre del MSC, reciclat en farmacèutic a Perpinyà, qui el passà a França. Poc devia suposar Monjalés que el seu exili hauria de durar tant (ha viscut quaranta anys a Bogotá). Espero que hagi tingut una vida feliç i que segueixi treballant per molts anys.

  Categories: General, Semblances | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: