Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Predicant amb l’exemple

  Per Raimon Obiols | 18 October, 2007


  Imprimir Imprimir

  Un ancià sacerdot, rector de la parròquia de Mestre, prop de Venècia, ha enviat una carta al papa Benet XVI. No se n’ha anat per les branques. “Benvolgut Papa“, li ha escrit, “les teves vacances son un privilegi de casta“, diguin el que diguin “els teus cardenals i els teus teòlegs“. Sembla que les darreres vacances estivals del papa a Lorenzago di Cadore, a les Dolomites, del 9 al 27 de juliol, han costat un milió d’euros. Fins i tot si es tenen en compte les despeses de seguretat, semblen moltíssims diners. “Quan et mires al mirall“, li escriu mossèn Armando Trevisiol al papa, “el teu rostre hauria de ser el de Crist a la terra (…) però com pots assemblar-te a Jesus, el teu mestre i el meu, que no tenia ni tan sols una pedra per recolzar-hi el cap?“.

  La notícia ha coincidit amb una altra de caràcter semblant, aquesta del Regne Unit. Sir John Bourn, que té l’important càrrec de “Comptroller and Auditor General” (és a dir de guardià del diner públic), havia gastat, en tres anys, 365.000 lliures de diners dels contribuents en viatges (en 22 ocasions amb la seva esposa), així com 27.000 en dinars i sopars, alguns d’ells memorables, com un al restaurant Wiltons, a 180 euros per cap.

  Categories: General, Món | 1 Comentari »

  Un comentari per “Predicant amb l’exemple”

  1. Paco Quesada Diu:
   October 19th, 2007 a les 14:41

   Amb tot el respecte, per les properes vacances de Benet XVI, l´hi recomanaria les seguents lectures:

   “Una vida enmig del poble”, de Pere Casaldaliga,
   “Iglesia, Carisma y Poder”, de Leonardo Boff, encara que aquest llibre ja ho va llegir quan era el Prefecte per la Congreció per la Doctrina de la Fe, i no l´hi agradaria gaire perquè va ser la causa d´una amonestació a Leonardo Boff.

   I per finalitzar l´hi recordaria a Benet XVI les paraules de Monseñor Oscar Romero que va dir a una homilia al 1980, poc abans de morir assasinat per la seva lluita i compromis amb la gent, “Los pobres han marcado el verdadero caminar de la Iglesia. Una iglesia que no se une a los pobres para denunciar desde los pobres las injusticias que con ellos se cometen, no es verdadera Iglesia de Jesucristo”.

  Comentaris

  Security Code: