- Notes de Brussel·les - https://www.noucicle.org/obiols -

CCOO i UGT proposen un Primer de Maig mundial

Posted By Raimon Obiols On 30 April 2007 @ 7:54 In General,Món,Política catalana | No Comments

La proposta de CCOO i UGT de Catalunya de proposar que el Primer de Maig de l´any que vé es faci [1] una mobilització de treballadors a escala mundial , a favor dels objectius del mil·lenni: contra l’explotació infantil, i pel treball digne i el respecte de les llibertats sindicals a tot el món“, em sembla esplèndida. El dia internacional del treball se celebra a tot el món, però agafa sovint un aire rememoratiu o simplement festiu. Si entenc bé la proposta de CCOO i UGT, es tracta de donar al Primer de Maig una projecció reivindicativa de futur i una dimensió de progrés global, adequant-lo als problemes i reptes comuns que la globalització planteja al món del treball.

Vivim en temps de globalització accelerada i els treballadors i treballadores de tot el món s´han de plantejar conjuntament els seus objectius, els seus mètodes de lluita i les seves organitzacions. Són la gran majoria del planeta, encara que alguns s´entestin, en les nostres societats pròsperes, a parlar dels obrers com si es tractés de “coses del passat“.

Una cosa és la superació del cicle fordista i les mutacions produïdes en el món del treball; i una altra, ben distinta i que cal tenir sempre present, és que la condició assalariada és la d´una gran majoria de la nostra societat (joves precaris inclosos) i està creixent espectacularment arreu del món.

Va ser una gran notícia la constitució, a Viena, el novembre de 2006, de la [2] Confederació Sindical Internacional, que unint confederacions anteriors, s´ha convertit en la gran organització mundial dels treballadors i treballadores. Tant de bò la idea de les organitzacions d´Àlvarez i Coscubiela hi tingui l´acollida que mereix.


Article printed from Notes de Brussel·les: https://www.noucicle.org/obiols

URL to article: https://www.noucicle.org/obiols/?p=14

URLs in this post:
[1] una mobilització de treballadors a escala mundial: http://www.avui.cat/economia/detail.php?id=292
[2] Confederació Sindical Internacional: http://www.ituc-csi.org/spip.php?rubrique1&lang=es