- Notes de Brussel·les - https://www.noucicle.org/obiols -

Miquel Barceló i el 22@ del Poblenou

Posted By Raimon Obiols On 17 October 2007 @ 13:54 In General,Política catalana | No Comments

No conec cap ciutat en el món que hagi aconseguit una evolució tan ràpida d’un projecte d’aquestes dimensions“, va dir ahir Miquel Barceló presentant el balanç del projecte 22@, un projecte de l’ajuntament de Barcelona per transformar el Poblenou industrial en un districte que combini noves activitats econòmiques amb vivendes.

Les xifres fan bastanta impressió: són 925 les empreses instalades (un 47 % de nova creació), des dels incis del projecte, el 2000, i més de 35.000 nous llocs de treball. El 54% d’aquestes empreses estan relacionades amb un dels quatre sectors que busca potenciar el nou districte: mitjans de comunicació, biomedicina, noves tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), i energia.

Es tracta d’un projecte de transformació urbana d’una gran complexitat, que comporta l’instal·lació de noves xarxes de fibra òptica, de recollida pneumàtica de les escombraries, de climatització centralitzada i de renovació d’altres serveis ja existents com col.lectors o línies subterrànies de subministrament elèctric. A la superfície s’aprofita la intervenció per reformar les voreres i el mobiliari urbà. Tot això, es clar, genera [1] molèsties. El balanç és, però, formidable, i em sembla que Barceló (que deixa ara la presidència de 22@BCN, la societat de l’ajuntament que gestiona el pla i és substituit per Jordi William) pot estar legítimament satisfet de la feina feta. En va presentar els resultats a la comissió municipal de promoció econòmica, ocupació i coneixement.

Els grups de l’oposició van acusar el 22@ de fomentar “l’especulació urbanística” al Poblenou, però la segona tinenta d’alcalde, Imma Mayol, d’ICV, va negar les acusacions i va assegurar que la reforma urbanística ha permès que el 30% del sòl que es genera en aquesta àrea sigui públic. “Fins i tot hi ha gent que diu que hi haurà massa vivenda protegida a la zona, perquè no hi haurà prou mixtura“, va dir la regidora ecosocialista, que definí el 22@ com “l’antítesi de l’especulació“.


Article printed from Notes de Brussel·les: https://www.noucicle.org/obiols

URL to article: https://www.noucicle.org/obiols/?p=139

URLs in this post:
[1] molèsties: http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=450422&
;idseccio_PK=1022&h=