Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Miquel Barceló i el 22@ del Poblenou

  Per Raimon Obiols | 17 October, 2007


  Imprimir Imprimir

  No conec cap ciutat en el món que hagi aconseguit una evolució tan ràpida d’un projecte d’aquestes dimensions“, va dir ahir Miquel Barceló presentant el balanç del projecte 22@, un projecte de l’ajuntament de Barcelona per transformar el Poblenou industrial en un districte que combini noves activitats econòmiques amb vivendes.

  Les xifres fan bastanta impressió: són 925 les empreses instalades (un 47 % de nova creació), des dels incis del projecte, el 2000, i més de 35.000 nous llocs de treball. El 54% d’aquestes empreses estan relacionades amb un dels quatre sectors que busca potenciar el nou districte: mitjans de comunicació, biomedicina, noves tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), i energia.

  Es tracta d’un projecte de transformació urbana d’una gran complexitat, que comporta l’instal·lació de noves xarxes de fibra òptica, de recollida pneumàtica de les escombraries, de climatització centralitzada i de renovació d’altres serveis ja existents com col.lectors o línies subterrànies de subministrament elèctric. A la superfície s’aprofita la intervenció per reformar les voreres i el mobiliari urbà. Tot això, es clar, genera molèsties. El balanç és, però, formidable, i em sembla que Barceló (que deixa ara la presidència de 22@BCN, la societat de l’ajuntament que gestiona el pla i és substituit per Jordi William) pot estar legítimament satisfet de la feina feta. En va presentar els resultats a la comissió municipal de promoció econòmica, ocupació i coneixement.

  Els grups de l’oposició van acusar el 22@ de fomentar “l’especulació urbanística” al Poblenou, però la segona tinenta d’alcalde, Imma Mayol, d’ICV, va negar les acusacions i va assegurar que la reforma urbanística ha permès que el 30% del sòl que es genera en aquesta àrea sigui públic. “Fins i tot hi ha gent que diu que hi haurà massa vivenda protegida a la zona, perquè no hi haurà prou mixtura“, va dir la regidora ecosocialista, que definí el 22@ com “l’antítesi de l’especulació“.

  Categories: General, Política catalana | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: