Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  L’atur a Europa

  Per Raimon Obiols | 3 October, 2007


  Imprimir Imprimir

  L’atur a Europa ha passat sota el llistó del 7%. S’estableix, l’agost d’enguany, en un 6,7 % a la UE i un 6,9 % a la zona euro. L’agost de 2006, aquests percentatges eren un 7,8 % i un 7,8 %, respectivament.

  Aquestes dades van ser publicades ahir per Eurostat, el servei estadístic de les Comunitats europees. L’atur baixa arreu, excepte a Portugal (ha passat del 7,5 % al 8,3 %) i a Irlanda (del 4,4 % al 4,7 %). Les xifres millors són les de Dinamarca i els Països Baixos (3,3 % a cada un d’aquests països). Les pitjors, les de França (8,6 %), Polònia (9,1 %, encara que era un 13,3 % fa un any) i Eslovàquia (11,1 %).

  L’atur dels de menys de 25 anys segueix sent elevat: 14,9 % a la zona euro, 15,1 % al conjunt de la UE. A Espanya, en aquest camp, males xifres i mala evolució: 18,4 %, i 17,6 % a l’agost de 2006). França, en aquest terreny, és a la cua d’Europa: 21,6 % d’atur entre els joves de menys de 25 anys.

  Això significa que, segons les estimacions d’Eurostat, a la UE hi ha 15,8 milions d’homes i dones en atur, dels que 10,3 milions corresponen als països de la zona euro. A l’agost de 2006, eren 18,3 i 11,6 milions, respectivament. Una millora, sens dubte, però una situació encara insatisfactòria.

  Categories: General, Parlament europeu, Politica europea | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: