Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Jo també hi era!

  Per Raimon Obiols | 8 March, 2009


  Imprimir Imprimir

  Viatjant el divendres de Barcelona a Brussel.les, vaig poder conversar a l’avió amb alguns passatgers que anaven a la manifestació independentista. Bona gent, i simpàtica.

  Encara que sembla que només van ser 3.000, els organitzadors de la manifestació dels “10mil a Brussel.les” diuen que va ser un èxit històric. Tots contents.

  Per si de cas, deixo constància que jo també hi era, a segona línia però ben visible.

  La foto me l’envia l’amic Àngel Castanyer, que l’ha fet servir per il·lustrar el seu interessant comentari sobre la mani.

  Categories: General | 10 Comentaris »

  10 comentaris per “Jo també hi era!”

  1. Joan Diu:
   March 9th, 2009 a les 15:28

   Doncs a mi em sembla que el que han de fer els diputats catalans és donar suport al poble que representen, tant si els agrada com si no. Anar a la manifestació és una cosa, però ni rebre els representats de la delegació?

  2. Raimon Obiols Diu:
   March 9th, 2009 a les 18:32

   Vull deixar constància que ningú em va convocar a cap encontre en el PE amb els representants de la manifestació. Ho torno a dir amb rotunditat: no he estat convidat, convocat o avisat de cap encontre amb ells, i soc perfectament localitzable. Cap trucada i cap email! Vull afegir que no m’he negat mai, mai, mai, a cap entrevista que m’hagi estat demanada, i que sempre he parlat amb tothom que m’ho ha demanat. He pogut constatar que els altres eurodiputats tampoc van ser convocats. Després han dit que no els vem voler rebre i ens han volgut posar a la picota. D’això jo en dic manipulació en pla bèstia.
   Respecto profundament els manifestants, amb alguns dels quals vaig parlar cordialment en el vol de Barcelona a Bussel.les del divendres. Però els organitzadors ens han manipulat a nosaltres i han intentat fer-ho amb l’opinió pública. Un cas de barra.

  3. Enric Diu:
   March 9th, 2009 a les 18:43

   En contra de la major part dels participants, que eren gent de bona fe, els organitzadors de la manifestació han actuat cínicament. No convoquen als eurodiputats a l’acte que feren al parlament euriopeu i després els acusen de no ser-hi. Es tracta evidentment de fer campanya pel Junqueres, que almenys va donar la cara, i pel Tremosa, que no es va prendre la molèstia d’assistir. La hipocresia i el doble llenguatge de Convergència és infinita. El drama és que amb la seva obsessió per recobrar el poder no tenen cap escrúpol a inventar-se enemics interiors i dividir el país.

  4. Gabriel Jaraba Diu:
   March 10th, 2009 a les 14:03

   El que trobo que no s’ha destacat prou és que els organitzadors de la marxa varen explicar molt clarament quin és el futur que desitgen per a Catalunya: Montenegro, tot un exemple d’ètica i honestedat en la seva classe política; Lituània, la cultura i llengua de la qual tenen una enorme presència a la Unió Europea, com tothom sap; i Kosovo, país dirigit per ex terroristes famosos per practicar el tràfic d’òrgans de les seves víctimes, això darrer expressat sense ironia. El greu és que “la bona gent” o ho ignora o ho vol ignorar. Pobre Catalunya!

  5. Quico Ventalló Diu:
   March 12th, 2009 a les 0:26

   El que explica Gabriel Jaraba és fals, ningú ha posat com exemple aquests països. Però, posats a fer, per trobar terrorisme d’estat, corrupció, tortura o vulneració de drets no cal mirar a Montenegro, sinó molt més a prop. España?

  6. Gabriel Jaraba Diu:
   March 12th, 2009 a les 17:13

   “Constatem que el Parlament Europeu, format d’elegits que representen directament la societat en el seu conjunt, es demostra obert per resoldre problemes europeus que van més enllà dels interessos de cada un dels Estats constituïts. Així, per exemple, a fi de promoure el respecte degut als drets dels pobles, ha contribuït a solucionar els problemes de Montenegro i Kosovo amb el seu suport a l’accés d’ambdós a la categoria d’Estats. ¿No podria continuar per aquesta via en el cas del poble català i de tants altres pobles europeus que es troben objectivament en situacions semblants?”

   De la Carta al Parlament Europeu dels 10 Mil a Brusel,les per l’Autodeterminació, signada a Brusel.les el 5 de març del 2009

   Per cert, a Espanya també.

  7. Jaume Diu:
   March 16th, 2009 a les 14:07

   L’organització de deumil.cat la qüestió sobre el contacte amb els eurodiputats catalans, em contesten així:

   Benvolgut Jaume,

   Contestant a la teva pregunta he de dir-te que no només enviarem correu una setmana abans de la trobada en el Parlament Europeu als eurodiputats catalans, sinó també a un llistat llarg de vàries nacionalitats i de la majoria dels principals Grups Parlamentaris. I no era pas per entrevistar-nos amb el sr. Obiols o cap altre eurodiputat en particular, sinó perquè poguessin assistir, qui volgués, a la recepció que prepararem.
   Aquesta es la veritat.

   Josep Poveda
   Àrea Premsa de Deumil.cat

  8. Raimon Obiols Diu:
   March 16th, 2009 a les 16:03

   La veritat és que no se a quin Jaume s’adreça el senyor Josep Poveda en el seu missatge. L’únic que puc dir, amb la màxima claredat (i amb continguda indignació) és que jo no he rebut mai, en cap moment, cap correu, trucada, invitació o convocatòria a assistir a la “recepció” que van preparar en el Parlament europeu. És mentida doncs, i de les grosses, el que diu el senyor Poveda.

  9. Joan Lluis Diu:
   April 2nd, 2009 a les 20:16

   Conclusió: Deu mil catalans teníem coneixement que es lliurava la carta al Parlament Europeu i resulta que els parlamentaris, representants dels ciutadans de Catalunya, no en tenien ni idea.
   Au va, sr. Obiols.

  10. Raimon Obiols Diu:
   April 4th, 2009 a les 9:41

   Naturalment que coneixia la iniciativa. La qüestió no és aquesta, sino que els organitzadors van fer un acte de lliurament de la crida de la manifestació a la seu del Parlament europeu, i no van convidar, ni per escrit, ni per telèfon ni per email, als representants dels ciutadans de Catalunya.

  Comentaris

  Security Code: