Portada

Èric Gómez: Intervenció a l’acte de Nou Cicle a Sant Andreu (15.04.2011)

Molt bona tarda a Tothom! Vull començant agraint la presència de tots vostès aquí, i també agrair a Nou Cicle que hagi acceptat la proposta de l’agrupació del PSC de Sant Andreu de fer un acte en el nostre Districte. Per mi és un gran honor poder inaugurar aquest acte acompanyat per una taula plena de noms il·lustres i que són un referent en política:  Albert Batlle (un referent en política municipal i autonòmica), David Mackay (arquitecte que és referent en polítiques urbanístiques), Joan Ignasi Elena (alcalde de Vilanova i un referent en proximitat a la ciutadania), Raimon Obiols (un gran polític que sap que sempre ha tingut l’estima de l’agrupació de Sant Andreu) i sobretot, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, una persona que a més de ser l’alcalde de la capital de Catalunya, ha més a sigut regidor d’aquest Districte i per la qual cosa té uns lligams molt forts amb la gent dels set barris de Sant Andreu.

També estic molt content del lloc on es realitza aquest acte: el centre cultural Can Fabra – Biblioteca Ignasi Iglesias. L’edifici on avui estem i conegut com Can Fabra és una de les naus que constituïen el complex industrial fundat el 1838 i conegut com la Fabra i Coats. Un conjunt fabril que va arribar a donar feina a 15000 persones, vinculat al moviment obrer català i que avui és un referent cultural, i que aviat ho serà més amb la posada en marxa d’una de les fàbriques de creació.   I un espai que també porta el nom d´Ignasi Iglesias, un referent del modernisme literari català, a l’obra del qual es reflecteix el seu interès per la situació social dels obrers de l’època. Per aquesta raó era anomenat “poeta del poble” i també “poeta dels humils”

Així doncs, que millor que aquest espai, referent cultural i social de les transformacions que es van donar a finals del XIX, per parlar i debatre de com la Catalunya de progrés que és socialment majoritària al SXXI ha de treballar per transformar-se per ser-ho també políticament.

Des de la proximitat territorial de les agrupacions constatem com la gent s’allunya de la política i de la degradació de la cosa pública. Per enfortir la democràcia cal fer la política més propera als ciutadans, fer-la més transparent, afavorir les condicions perquè hi hagi més participació. Cal fomentar la implicació dels ciutadans en els afers públics, perquè com més participació hi hagi, el sistema gaudirà de més adhesió ciutadana, augmentarà més la legitimitat i es recuperarà més fàcilment la confiança dels ciutadans amb els governants. Serà, en definitiva, una forma de reduir les distàncies que hi ha entre ciutadans i polítics i de relegitimar l’activitat política.

Amb aquesta idea vam demanar a Nou Cicle que expliques els homes i dones progressistes del nostre Districte les aportacions que fan a aquest debat.

Per què  Nou Cicle ha obert un procés enèrgic i ambiciós de renovació i obertura, que entronca amb els mètodes participatius, unitaris i sobirans que van constituir el PSC.

Per què des de el PSC també tenim el repte de renovar-nos per tenir una organització més horitzontal, que optimitzi la màxima democràcia col·lectiva i la màxima interlocució amb la societat, de tal manera que l’orientació política, les prioritats o la confecció de candidatures és fixin amb una escolta constant amb la gent que vagi més enllà de les estructures jeràrquiques.

D’aquesta manera des de Sant Andreu volem que els veïns i veïnes  facin seva la necessitat i la voluntat d’una aliança de progrés a Catalunya, i l’estenguin i sobretot en siguin protagonistes.

També a la ciutat de Barcelona ja que volem evitar el risc que  el 22 de maig puguem tenir una ciutat governada per partits que fomenten que els béns i serveis  comuns com l’educació i la sanitat siguin cada cop menys públics i estiguin cada cop més sotmesos als interessos d’uns pocs.

Per aquestes raons creiem en aquest projecte. Tenim aquesta ambició per Sant Andreu. Creiem en les nostres possibilitats i estem compromesos a treure’n el millor, i per aquesta raó us convidem a participar-hi, i sobretot a ser-ne els protagonistes. Moltes gràcies.

Bitàcora de l’Èric Gómez

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button