Cultura

El salt de ‘Spotify’ al mòbil revoluciona la música portàtil

F027D394LH06Acaba d’esclatar la revolució més gran en l’escolta de música amb aparells portàtils en 30 anys. El programa Spotify, que permet sentir a l’instant a través d’internet les cançons escollides per l’usuari, va fer ahir el salt a la telefonia mòbil amb el llançament de les seves versions per a iPhone i per als cel·lulars equipats amb Android, el sistema operatiu de Google. L’aplicació, que només poden utilitzar els abonats de Spotify –els quals paguen la quota mensual de 9,99 euros–, suposa un canvi radical de model.
Des dels remots temps del walk-man, el melòman sempre ha portat la música a sobre, tant si era en cassets –aquelles capsetes de plàstic que alguns rebobinaven amb un bolígraf Bic– com amb discos compactes o arxius MP3. Amb la flamant aplicació, les cançons estan al ciberespai; l’important no és tenir-les, sinó poder-hi accedir.
En la versió de Spotify per a mòbil (disponible a Espanya, el Regne Unit, França, Suècia, Noruega i Finlàndia), la connexió s’estableix per xarxa sense fil wifi o per telefonia 3G –la firma sueca recomana la primera opció–. A més a més, l’eina presenta una novetat substancial. «L’usuari podrà emmagatzemar les cançons al seu cel·lular per poder-les escoltar després sense estar connectat a internet», destaca Lutz Emmerich, responsable de Spotify a Espanya, que frustra immediatament les expectatives dels espavilats: «Els arxius estaran xifrats perquè no es puguin copiar en altres dispositius». L’empresa ja treballa en una versió per als aparells que tinguin Windows Mobile.

SIS MILIONS D’USUARIS / Llançat l’octubre passat, Spotify ofereix als seus sis milions d’usuaris a tot Europa un fons musical de sis milions de cançons, que creix a un ritme de 10.000 noves peces cada dia. Funciona gràcies a acords amb grans discogràfiques i distribuïdores, i el seu ús a l’ordinador és gratuït a canvi de sentir un anunci cada tres o quatre talls. En el seu vast catàleg destaquen absències de mites com The Beatles, Pink Floyd i Metallica, a més de grups de poca projecció internacional com Antònia Font i els novíssims Manel.

El Periódico

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Security Code:

Entrades relacionades

Back to top button