Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Artur Mas i la Causa Comuna

  Per Raimon Obiols | 21 January, 2009


  Imprimir Imprimir

  Resulta fantàstic, poc dies després que un lloctinent d’Artur Mas ens acusés de plagi als que promovem la “Causa Comuna“, llegir que el líder de la Casa Gran ha declarat avui el següent: “Tant de bo aconseguim unir els catalans en una causa comuna, com ha fet Obama amb els nord-americans“.

  Per la mateixa regla de tres jo podria declarar “Tant de bo aconseguim unir unir els catalans en una casa gran, com ha fet Obama, etc.“.

  No ho faré, naturalment. Obama, a diferència de Mas, no preconitza cap Casa Gran.>> Jo voldria dir-li a Mas que, si vol, com diu, que “aconseguim unir els catalans en una causa comuna hauria de mostrar el mateix respecte pels seus adversaris que Obama practica i que fóu ahir ben visible en la perfecta litúrgia democràtica de la cerimònia impressionant de Washington. És així com es construeix la unitat civil, com s’uneix el poble, la nació.>>

  Si el senyor Mas vol contribuir a la causa comuna del poble català, jo li diré quina és la recepta: es diu respecte. Que vol dir evitar les desqualificacions, les divisions i els atacs innecessaris i contraproduents, el tirar els plats al cap dels adversaris un dia sí i l’altre també.

  Fa una setmana, un altre lloctinent del senyor Mas es referia al partit al que pertanyo, que rep un vot majoritari dels catalans i de les catalanes, anomenant-lo “la delegació regional a Catalunya del PSOE“. Com podeu veure, pur estil Obama… No havia volgut comentar-ho, però ho faig ara, per dir-li al senyor Mas que, per favor, demani als dirigents del seu partit que deixin de menysprear els centenars de milers d’homes i dones de Catalunya que voten al PSC.

  No demanem cap treva. Demanem respecte. I no per nosaltres. Pel poble de Catalunya.

  Categories: Conferència Oberta, Política catalana | 2 Comentaris »

  2 comentaris per “Artur Mas i la Causa Comuna”

  1. Joanna Martín L. Diu:
   January 21st, 2009 a les 21:18

   Paraules d’Obama: “Donarem la mà als que volen deixar els punys”.
   Això no és pas sinònim de: “Cercarem conflictes i discòrdia”

  2. Domènec Perez Diu:
   January 22nd, 2009 a les 19:15

   La principal diferència entre la CASA COMUNA i la CASA GRAN DEL CATALANISME rau en el dogmatisme que amaga el proyecte de l’Artur Mas.

   El dogmatisme de la “marca” de CIU exclou a bona part dels ciutadans no nacionalistes i es fonamenta en càlculs electorals , càlculs derivats de les fronteres de competència i de la necessitat d’examplar-se en l’espai nacional vs ERC ( a diferència de l’estratègia del PSC cap al centre).

   Certament , amdues resulten vàlides.

   Ara bé ,mentres el PSC busca examplar el seu sustrat construïnt desde un mínim comú denominador ( CASA COMUNA = CIUTADÀ ) , CIU dona relleu a la seva causa en base a un posicionament de màxims axiomàtic( CASA GRAN DEL CATALANISME = EXCLOENT ALS NO NACIONALISTES ), que manlleva al CIUTADÀ ( amb tot el que resulta inherent al propi terme) no nacionalista, la possibilitat d’igualtat.

  Comentaris

  Security Code: