Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  El Consell de Seguretat “crida” a l’alto el foc

  Per Raimon Obiols | 9 January, 2009


  Imprimir Imprimir

  El Consell de Seguretat de les NNUU ha aprovat finalment, aquesta matinada, una resolució (la 1860) que “crida a un alto el foc immediat, durador i plenament respectat, que porti a la retirada completa de les forces israelianes de Gaza“. Catorze del quinze membres del Consell han votat a favor. Els EUA s´han abstingut, tot dient que “donaven suport” al fons del document.
  Per bé que els països àrabs el presenten com el resultat d´una victòria diplomàtica, el text €“ que és jurídicament constrinyent €“ deixa a Israel un marge de maniobra: “crida” (i no “exigeix“) l´alto el foc ha de ser “immediat” però també “durador”, cosa que obra la discussió (que Israel planteja) sobre el dispositiu que impedeixi el rearmament de Hamas. La resolució demana als Estats que “previnguin el tràfic il.lícit d´armes” destinades a Hamas i que “assegurin la reobertura duradora dels punts de pas” de la franja de Gaza.

  Categories: Mediterrani, Món, Politica europea | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: