- Notes de Brussel·les - http://www.noucicle.org/obiols -

Esponsoritzacions

Posted By Raimon Obiols On 19 July 2007 @ 9:51 In General | 2 Comments

El nostre amic Quico Sabaté diu des de fa anys que acabarem veient a la TV soldats d´algun exèrcit nacional lluïnt marques d´esponsorització, com si fóssin jugadors de futbol o motoristes.

Ens hi anem apropant. Ara llegeixo que a l´estat nord-americà d´Idaho, un poble anomenat Santa ha passat a denominar-se Secretsanta.com (és el nom d´una empresa que gestiona intercanvis de regals via Internet).

Tampoc Europa està exempta d´aquesta penetració capil.lar de la mercantilització. La localitat italiana de Riccione, a la costa de l´Adriàtic accedí a canviar-se proviosionalment de nom i dir-se RicC1one, en homenatge al model C1 de Citroën.

La pròxima, el bateig dels infants?


2 Comments (Open | Close)

2 Comments To "Esponsoritzacions"

#1 Comment By Domènec Pérez On 20 July 2007 @ 22:45

SOBRE LA MERCANTILITZACIÓ:

Vicente Verdú, ” El estilo del mundo”/ NO Logo, Naomi Klein / La era del vacio, Gilles Lipovestky.

El magnífic llibre de Vicente verdú ens aporta una reflexió sobre les caraterístiques del mon a on vivím.És un llibre lúcid que s’introdueix en les noves formes de viure i de ser.

…” Consumir és la llei. El mercat és la patria. Tot és comerç. Tot és compravenda. La imatge és el símbol de la nostra societat.La realitat s’explica amb imatges. Tot el que succeix pasa per les pantalles. Si no s’exposa a la TV, no existeix. Les marques, la linea a seguir, la moda. Heus aquí , la nova religió.” Diesel” no és una marca de moda, és una ideologia. Més important que els objectes són les marques. No és l’objecte el verdader valor, si no la seva marca.”

#2 Comment By Víctor Albert On 26 July 2007 @ 13:03

Home la veritat és que el tema resulta bastant trist.


Article printed from Notes de Brussel·les: http://www.noucicle.org/obiols

URL to article: http://www.noucicle.org/obiols/?p=86