Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Gaza: rumors d’última hora

  Per Raimon Obiols | 6 January, 2009


  Imprimir Imprimir

  Després de l’atac a una escola de les NNUU, que ha fet uns 40 morts palestins, les pressions internacionals per un alto el foc a Gaza s’han incrementat. Membres del govern i diplomàtics d´Israel estan dient aquesta tarda que estan considerant seriosament una proposta internacional d´alto el foc que contemplaria l´enviament d´una força especial internacional, incloent enginyers militars, a la frontera de Gaza amb Egipte, per a impedir un rearmament de Hamas. Un representant del govern israelià hauria dit que Sarkozy ha presentat, d´acord amb Egipte, una “iniciativa seriosa” per a un alto el foc, contrada en el tamany i equipament d´una “presència internacional” desplegant-se als dos costats de la frontera Gaza €“ Egipte.
  El president francès Nicolas Sarkozy ha dit que un acord per aturar la ofensiva israeliana podria “no ésser llunyà“, sense donar més detalls. Ha urgit Síria per a que exerceixi pressió sobre Hamas. Després d´entrevistarse amb el president Assad a Damasc, Sarkozy ha dit que ” Assad ha de convèncer Hamas de que ha d´escollir la raó, la pau i la reconciliació, i retornar a la treva“. Ha afegit: “Estic convençut que hi ha solucions. No hi estem allunyats“. Tony Blair, que ha anat a Jerusalem, ha dit a un petit grup de periodistes que “d´allò que s´està parlant és d´aturar el contraban d´armes” a la frontera de Gaza amb Egipte. Segons els rumors, Israel estaria demanant garanties internacionals de que els túnels d´entrada d´armes per a Hamas serien localitzats, destruits i no reconstruits; per la seva banda, Hamas demanaria el final del bloqueig econòmic de la franja de Gaza, imposat per Israel. Diplomàtics europeus diuen que s´està discutint l´enviament d´una força internacional que treballaria amb Egipte per tancar els túnels. També s´estaria discutint un possible contingent naval.

  Categories: Món, Politica europea | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: