Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Xinacittà

  Per Raimon Obiols | 29 July, 2007


  Imprimir Imprimir

  Si el passat mes de juny hagués estat a Barcelona, m’hauria deixat caure a les projeccions de Xinacittà, un festival de cinema independent d’animació, a la plaça de la Mercè. La iniciativa m’agrada, i també el títol que enguany han escollit: “L’art de subsistir: migracions, enginys i utopies“.

  Xinacittà“, diuen els seus organitzadors, “és una iniciativa d’APQR (Avanti Piano Quasi Retro), productora d’ animació independent fundada per Dirk Van de Vondel i Blanca Palou el 1997. Si bé en els seus inicis la productora se dedicava principalment a la publicitat, el 2002 va veure la necessitat d’invertir en la difusió de produccions d’animació que són de gran qualitat però poc conegudes en els circuits habituals, amb l’objetiu d’impulsar tant en l’àmbit artístic com en el de la indústria la producció de projectes innovadors i renovadors. Xinacittà va néixer doncs l’any 2002 i es va estrenar, gràcies a la col·laboració del col·lectiu d’artistes La Xina A.R.T, a la galeria d’art La Xina, situada molt a prop de les Rambles de Barcelona. Aquella petita mostra d’animació d’autor s’ha convertit en una multitudinària cita pels amants de l’animació més arriscada i diferent, arribant al nombre de 10.000 espectadors entre totes les activitats realitzades el 2004 i gràcies a que el 2003 es van canviar les parets de la galeria per una plaça en ple centre de la ciutat. Xinacittà és ara una plataforma formada per artistes i animadors que aglutina tots els aspectes relacionats amb el Cinema d’Animació d’Autor: Formació, Creació, Producció i Difusió. Per sobre de tècniques, gèneres i condicionants temporals, ens interessen totes aquelles propostes valentes i compromeses que obrin nous camins, permetin noves hibridacions i eliminin prejudicis. La Mostra ha anat creixent gràcies a la col.laboració dels col.lectius Laboratorium, Mad-actions i Bordufilms, tots ells compromesos amb la difusió i creació audiovisual contemporània”.

  Categories: Art, General, Imatges | 1 Comentari »

  Un comentari per “Xinacittà”

  1. toni Diu:
   July 31st, 2007 a les 11:31

   Trobo tot aixó de molta alçada. Com aquella vegada a Catalunya Radio que per antena vas dir que no sabies res del Gran Hermano, i a micròfon tancat vas deixar anar tota la teva sapiença sobre cadascun dels personatges. Recordes ?

  Comentaris

  Security Code: