Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Castro

  Per Raimon Obiols | 15 June, 2007


  Imprimir Imprimir

  Ara que apareixen a la premsa notícies sobre una millora de l´estat de salut de Fidel Castro, he recordat que l´any 2005, preparant en el PE un informe sobre la situació a Cuba, vaig topar-me amb una informació que em va encuriosir.

  El maig de 2004 s´havia celebrat a L’Havana el II Congrés internacional sobre longevitat satisfactòria, organitzat pel Club dels 120, que era presidit pel doctor Eugenio Selman Housein, metge personal de Castro. La doctrina del club, en el que hi ha metges geriatres i també algun milionari nord-americà, és que, si es du una vida sana i activa, viure fins els 120 anys és un objectiu perfectament realitzable. Aquest és, doncs, l’objectiu dels socis.

  El doctor Selman aprofità el congrés per afirmar a la premsa internacional que Fidel va pels 140, i no estic exagerant. Les agències (ANSA i AP) coincidiren en dir que Selman havia parlat  mig en broma i mig seriosament. Tot i així, les declaracions no fóren reproduïdes pels mitjans de comunicació de Cuba : tant si es tractava d´una mostra del peculiar choteo del doctor com si era la mostra d´una pèrdua del sentit de les proporcions que sovint produeixen els entorns del poder, no es considerà adequat donar a conèixer a l´opinió pública cubana el vaticini que Castro podia viure 62 anys més.

  El 2005, el líder cubà tenia 78 anys i en portava 46 en el poder : un plusmarquista o, com ha dit Michael Moore, un home que ha sobreviscut a vuit presidents dels Estats Units, a deu Jocs Olímpics i al retorn del cometa Haley.

  Ara en te 80. Des de 1959 ha mostrat a bastament el seu geni tàctic per resistir, amb el seu règim, dificultats de tota mena, utilitzant-les en benefici propi , especialment en el cas de l´embargament i, en general, de l’estràbica política de les administracions nordamericanes. Tant de bò, en aquesta etapa que ara s´obre, el veritable protagonista sigui el poble de Cuba.

  Categories: General, Semblances | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: