Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Carta a una assistent del Parlament europeu

  Per Raimon Obiols | 13 April, 2011


  Imprimir Imprimir

  Benvolguda Marga,

  Ahir vaig llegir a Twitter un text teu on t’adreçaves a mi i que reprodueixo:

  “Raimon, intentes donar lliçons de com gestionar els diners públics quan tots et paguem el bitllet en classe business?”

  Em va sorprendre, perquè era en resposta a un tweet meu que no era pas una opinió (i menys una lliçó) sinó únicament, i sense cap comentari meu, un enllaç (http://www.noucicle.org/lhora/?p=3823) a un manifest que du per títol “Ni un pas enrere. Invertim en futur. Declaració de la societat civil catalana pels drets de les persones i la sostenibilitat del sistema de serveis socials de responsabilitat pública a Catalunya”.

  Aquest manifest, el contingut del qual comparteixo, ha estat signat per disset entitats (entre elles la Confederació d’associacions empresarials del tercer sector social de Catalunya, el Col.legi Oficial de diplomats en treball social i assistents socials de Catalunya, la Taula d’entitats del tercer sector social de Catalunya, El col·legi d’educadors i educadores socials de Catalunya, la Federació Catalana d’ONG per al desenvolupament, el Col·legi de pedagogs de Catalunya, la Federació de cooperatives de treball de Catalunya, el Col·legi Oficial de psicòlegs de Catalunya, el Col·legi de politòlegs i sociòlegs de Catalunya, i els sindicats CCOO i UGT de Catalunya). Ha estat publicat a diversos diaris catalans.

  Francament, no arribo a entendre per què contribuir al seu coneixement pot ser titllat de “donar lliçons” a ningú.

  No és cert, d’altra banda, que “entre tots et paguem el bitllet en classe business”. Essent, com ets, assistent de l’eurodiputat Ramon Tremosa (de CiU), seria bo que no contribuïssis a difondre acusacions que m’han fet molt mal i que contribueixen a demonitzar l’activitat parlamentària democràtica.

  Atenent-me a la llista de vot del meu grup, en el Ple de la setmana passada no vaig votar a favor d’una esmena a l’informe sobre les previsions de despesa per el 2012, que feia referència als viatges dels parlamentaris. Assabentat, immediatament després de la sessió, del seu contingut, vaig rectificar el meu vot en sentit favorable a l’esmena. I ho vaig fer -vull fer-ho constar, per tal d’evitar interpretacions malintencionades – abans que es difongués la notícia, a la premsa i a la xarxa, sobre el seu contingut. Ho pots comprovar en el document de les actes del Parlament europeu que t’adjunto en pdf.

  Sense pretendre de cap manera donar lliçons a ningú, crec que hem de ser especialment curosos a no donar alè al populisme.

  Salutacions cordials,

  Raimon Obiols

  Categories: General, Política catalana, Politica europea | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: