Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Petites bones notícies

  Per Raimon Obiols | 24 May, 2007


  Imprimir Imprimir

  L’ús del telèfon mòbil a l’ estranger (dins de la UE) serà fins un 70% más barat a partir d’aquest estiu. Ahir el ple del Parlament europeu aprovà amb una gran majoria de vots un nou reglament comunitari sobre les “tarifes d’itinerància” dels mòbils. Els 27 ratificaran la nova normativa en el consell de Ministres de telecomunicacions el proper 7 de juny, a fí que sigui publicat en el Diari oficial de la UE i entri en vigor a finals de mes.

  Els eurodiputats defensàvem unes tarifes més baixes, però al final el PE ha avalat el compromís proposat per la presidència alemanya de la UE per intentar que els ciutadans es poguessin beneficiar de les reduccions de preu durant les seves pròximes vacances estiuenques.

  El reglament estableix una eurotarifa per a les trucades efectuades a l’estranger amb un preu màxim per al consumidor de 0,49 euros per minut (sense incloure impostos) l’estiu del 2007. Aquest màxim baixarà a 0,46 euros l’estiu del 2008 i a 0,43 euros el del 2009.

  La tarifa màxima per rebre trucades a l’estranger dintre de la UE se situarà en 0,24 euros per minut el 2007, en 0,22 euros el 2008 i en 0,19 euros el 2009.

  Les tarifes màximes que podran aplicar les companyies telefòniques d’un país als operadors d’un altre país per permetre utilitzar la seva xarxa nacional arribarà a 0,30 euros per minut el 2007, a 0,28 euros el 2008 i a 0,26 euros l’any 2009.

  Podeu veure un quadre comparatiu de les diferents tarifes segons companyies a l’edició d’ El Periódico d’avui.

  Categories: General, Parlament europeu | Sense Comentaris »

  Comentaris

  Security Code: