Notes de Brussel·les

Presentació

Raimon Obiols publica en aquest bloc els seus comentaris sobre l’actualitat.

Twitter

App per a l'iPhone


Raimon Obiols NdB

Etiquetes

Traductor

Darreres notícies

Blocs i enllaços

 • RSS
 • Atom
 • « | Inici | »

  Quan l’arquebisbe de Canterbury recorda Marx

  Per Raimon Obiols | 25 September, 2008


  Imprimir Imprimir

  Deu dies després de la caiguda de la banca de negocis de Wall Street Lehman Brothers, l’angoixa segueix recorrent el planeta. Mentre se celebra a la Casa Blanca una reunió convocada per Bush amb els dos candidats presidencials, McCain i Obama, a Hong Kong i a Singapur, centenars de clients, inquiets pels rumors sobre les dificultats del Bank of East Asia fan cua davant les sucursals per a retirar els diners dels seus comptes.

  A Europa, el ministre alemany de finances acaba de dir a la premsa: “si alguns pretenen veure llum al final del túnel haurien de contemplar la possibilitat que es tracti simpement dels fars del tren que arriba en sentit contrari”. El director general del Fons monetari internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn no ha estat més optimista en una entrevista en el diari Frankfurter Allgemeine Zeitung: ha aconsellat els europeus de “no refiar-se (…) i preparar-se pel pitjor escenari?. Glups.

  A la Gran Bretanya, el cap de l’esglèsia anglicana, l’arquebisbe de Canterbury Rowan Williams, ha dit que Karl Marxtenia una part de raó en la seva crítica al capitalisme“. En un article que es publicarà en el setmanari The Spectator escriu: “Marx ja va indicar fa molt temps la manera com un capitalisme desbocat pot esdevenir una mena de mite, atribuint realitat, poder i mitjans d’acció acoses que no tenen existència per elles mateixes”.

  Categories: General, Món | 5 Comentaris »

  5 comentaris per “Quan l’arquebisbe de Canterbury recorda Marx”

  1. Gabriel Jaraba Diu:
   September 27th, 2008 a les 16:01

   Amb l’elecció de Rowan Williams com a arquebisbe de Canterbury i cap de la Comunió Anglicana, la revista The Economist el saludava amb un bitllet incendiari en el qual el recordava com a un jove barbut i esquerrà que es manifestava pels carrers contra la guerra de Vietnam, com aquell que assenyala un objectiu a abatre. Bill i Hillary Clinton pertanyen a l’església episcopaliana, presidida per una dona, i membre de la Comunió Anglicana.

  2. Rubén Diu:
   September 27th, 2008 a les 16:17

   Sólo para reflexionar, ¿se imagina alguien a Rouco Varela/Conferencia Episcopal citando a Marx? Aún siendo agnóstico, ¡qué envidia y que amplitud de miras de la Iglesia anglicana!

  3. Joanna Martin L Diu:
   September 27th, 2008 a les 17:59

   Ens hem aferrat massa a la possessió de coses materials i hem deixat de banda coses importants com la producció d’aliments. S’ha invertit amb immobles, objecte de luxe, oci, etc… i s’ha descuidat el camp; sobren coses i manquen aliments, no seria el moment, avanç que no hi hagi un euro, d’invertir en la producció d’aliments enlloc d’especular amb ells, com afirmen que s’està fent?.
   Dretes o esquerres, no han de plorar pels diners que manquen als bancs, ells son quatre mantinguts per milions que escanyaran i, a més, no tindran res per menjar.
   Es la base de l’edifici el que s’ha de restaurar i reforçar, maquejar l’atic-duplex és invertir uns diners per aparentar perquè s’acabarà ensorrant igualment.

  4. El retorn de Marx | Notes de Brussel·les Diu:
   October 29th, 2008 a les 10:19

   [...] com l’afirmació que el capitalisme tendeix a autodestruir-se  a causa de la seva avidesa. Vaig comentar, en els mateixos dies, el cap de l’esgèsia anglicana, l’arquebisbe de  Canterbury Rowan [...]

  5. El retorno de Marx | Notas de Bruselas Diu:
   October 30th, 2008 a les 17:23

   [...] falsos” como la afirmación que el capitalismo tiende a autodestruirse a causa de su avidez. Comenté, en los mismos días, el jefe de la iglesia anglicana, el arzobispo de Canterbury Rowan Williams, [...]

  Comentaris

  Security Code: